Serie op Dvd: Vechtershart (seizoen 1)

Een kale, maar wel erg nette Dvd-uitgave voor deze BNN kickboks-serie.

Bram de Groot, 06-03-2016 13:00

Bedenker: Lourens Blok | Tomas Kaan | Cast: Waldemar Torenstra (Nick Roest), Benja Bruijning (David Roest), Johan Leysen (John Roest), Imanuelle Grives (Selma Bisschop), Peter Paul Muller (Sjoerd Keyzer), Loes Haverkort (Bodil Fortuna) e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zenders: BNN
In november 2015 zond de publieke zender BNN de dramaserie Vechtershart uit, over de voormalige K1-kampioen Nick Roest. Deze rol werd ingevuld door acteur Waldemar Torenstra, bekend uit de serie Divorce en de film De gelukkige huisvrouw. De serie bleek zo'n succes dat een tweede seizoen vrij snel werd aangekondigd.

Onlangs bracht Just Entertainment de achtdelige dramatische kickboks-serie (IMDb = 8,2) uit Dvd. Het is een pakkende Nederlandse geworden waar gemiddeld een mooie 400 duizend kijkers naar keken.

Synopsis
Nick Roest, een voormalig K1- kampioen, komt na vier jaar gevangenisstraf vrij. Nick is in de bak beland door een geweldsdelict, waarbij ook zijn jongere broer, de advocaat David Roest, betrokken was. Berooid probeert Nick zijn leven weer op te pakken. Hij is vastbesloten zich in de sportschool van zijn vader terug te knokken naar de top van de vechtsport.


Uitgave: Vechtershart - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x 50 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: geen | Extra's: geen | EAN: 8717344758635 | Release: februari 2016 | Met dank aan: Just Entertainment

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van het debuutseizoen van Vechtershart zitten vastgeklikt in dikke Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. Nergens is extra informatie terug te vinden over de afzonderlijke afleveringen.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is opvallend netjes. De scherpte steekt zeker boven het gemiddelde uit en de kleuren zijn doorgaans erg natuurgetrouw. Ook is er nagenoeg geen storende ruis aanwezig en de transfer vertoont ook geen andere (storende) gebreken. De geluidstrack is Dolby Digital 5.1 en focust zich vooral op de dialoog en komt iets meer tot leven als er muzikale ondersteuning is. Op dit punt een prima uitgave van Just Entertainment.

Nul bonusmateriaal
Just levert deze uitgave wel erg kaal op. Er zijn zelfs geen trailers te bekijken voor andere Just-uitgaven. Op YouTube zijn wel wat zaken te bekijken, waaronder een 360 graden-video. Over de twee schijven zijn de acht afleveringen evenredig verdeeld. Dus op iedere schijf staan vier afleveringen.

Vechtershart Seizoen 2 in de maak
Nog tijdens het uitzenden van het eerste seizoen van Vechtershart is het tweede seizoen aangekondigd via onderstaande FaceBook-video. Hoofdrolspeler Torenstra: "Wat een geweldig nieuws! En dat terwijl er pas vier afleveringen op de buis zijn geweest. Ik kijk er echt naar uit om met het team te gaan nadenken over de nieuwe verhaallijnen!" Het tweede seizoen zal in het najaar te zien zijn op een van de publieke kanalen.

BAM. Er komt een tweede seizoen van Vechtershart!

Geplaatst door Vechtershart op donderdag 17 december 2015

Lees meer over: vechtershart, 2016, bnn, Lourens Blok, Tomas Kaan, Waldemar Torenstra, Benja Bruijning, Johan Leysen

Populair nieuws