Kosten 'Game of Thrones' seizoen 6 onthuld

Kosten Game of Thrones seizoen 6 onthuld

En wie is nou eigenlijk de echte hoofdpersoon van de fantasyserie?

Jim Pedd, 2 april 2016 15:03

HBO’s Game of Thrones is één van de duurste series die gemaakt worden. Tegenover EW onthulde HBO hoe duur individuele afleveringen van het zesde seizoen zijn. Die behoren tot de duurste ooit: 10 miljoen dollar per aflevering; eerdere seizoenen kostten rond de zes miljoen dollar per aflevering.
Helemaal ongehoord zijn dit soort bedragen niet voor televisieseries: het laatste seizoen van Friends was net zo duur, toen kreeg elk van de zes castleden één miljoen dollar per aflevering betaald. Het geld van HBO, dat dus zo’n 100 miljoen dollar in dit zesde seizoen steekt, gaat vooral zitten in de historische sets en grote veldslagen.

Maar ook bepaalde personages krijgen uiteraard veel schermtijd. Een wiskundig paper (PDF-alert!) laat zien wie van de serie de échte hoofdpersoon is. Er zijn er immers erg veel, maar iemand moet toch het meest genoemd worden?

Andrew J. Beveridge, professor in de wiskunde aan de Macalester College, gebruikte netwerkwetenschap om te zien welke namen het meest genoemd werden en in welke patronen. Personages werden verbonden vanaf het derde boek in de serie. Als twee personages binnen 15 woorden genoemd werden, ontstond er een link tussen de twee. Dat resulteerde in een uitgebreid overzicht met grote netwerken, die geografische banden, familiebanden en vijandschappen tonen.

Vervolgens sorteerde men de personages in verschillende categorieën. Denk daarbij aan hoe vaak ze genoemd worden in connectie met andere personages, hoe vaak hun namen genoemd worden en nog wat van dat soort categorieën. De meest genoemde bleek Tyrion Lannister te zijn. Hij wordt op de voet gevolgd door Jon Snow en Sansa Stark. Heel vreemd is de uitslag niet: Tyrion heeft 49 point-of-view hoofdstukken in de reeks.

Bron: EW

Lees meer over: game of thrones, kosten, hbo, george rr martin, tyrion lannister, jon snow

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws