search
Dvd-recensie: 'Unbreakable Kimmy Schmidt' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Unbreakable Kimmy Schmidt' seizoen 1

Een prima maar erg basic Dvd-uitgave.

Bedenkers: Robert Carlock, Tina Fey | Cast: Ellie Kemper (Kimmy Schmidt), Tituss Burgess (Titus Andromedon), Carol Kane (Lillian Kaushtupper), Jane Krakowski (Jacqueline White) e.a. | Jaren: 2015 - heden | Release: Netflix

Netflix-serie Unbreakable Kimmy Schmidt kent een beetje een turbulente geschiedenis. De serie werd door Tina Fey en Robert Carlock bedacht voor Ellie Kemper, en aan NBC verkocht onder de titel Tooken. Maar NBC voelde uiteindelijk niets voor de komedie, waarop de serie in z'n gehele verkocht werd aan Netflix. Zodoende telt het eerste seizoen afleveringen van gemiddeld 22 afleveringen.

Unbreakable Kimmy Schmidt komt van de uitvoerende producenten van 30 Rock (Tina Fey en Robert Carlock). Na vijftien jaar deel uitgemaakt te hebben van een sekte wordt Kimmy (Kemper) bevrijd, ze gelooft dat alles mogelijk is en met alleen haar basisschooldiploma op zak gaat zij een nieuw leven opbouwen in New York. Ze vindt al snel een huisgenoot, Titus Andromedon, een baan bij een verwende Manhattan moeder, Jacqueline Voorhees, en een nieuw begin.

De serie is goed ontvangen. Op RottenTomatoes staat de show gemiddeld op een 7,5 met 55 getelde recensies. Daarvan was 95 procent positief. "Gezegend met originaliteit en geweldig spel van Ellie Kemper, is Unbreakable Kimmy Schmidt net zo vreemd als hilarisch." Kijkcijfers zijn niet bekend, die geeft Netflix immers niet vrij.



DVD: Unbreakable Kimmy Schmidt seizoen 1 | Duur: 5 uur | Release: april 2016 | Video: 1.78:1 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels, Fins, Noords, Zweeds | Discs: 2x DVD| EAN: 5-053083-048082 | Met dank aan: Universal Pictures

De serie wordt in een niet al te geïnspireerde verpakking aangeleverd. Het betreft een reguliere Dvd-hoes met binnenin links de ene en rechts de andere schijf. Voorop zien we Kimmy die in een plas water springt en groot de titel. Achterop een compleet roze en gele bedrukking, met synopsis en wat afbeeldingen.

De afleveringen zien er mooi uit. De kleuren zijn wat aan de felle kant als het scènes buiten de bunker betreft, in de bunker zijn ze juist wat kleurloos. Dat is een bewuste keuze die goed tot zijn recht komt op deze Dvd-uitgave. De beelden zien er ook net uit. Verder is de audio goed, vooral in muzikale scènes. Zo klinkt Pinot Noir van Titus mooi uit de boxen.



Toekomst
De serie heeft al een tweede seizoen, dat sinds 15 april te streamen is op Netflix. Een derde seizoen zal in augustus 2017 te streamen zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen