Nieuw kijkcijferrecord 'Game of Thrones'

Nieuw kijkcijferrecord Game of Thrones

Er keken maar liefst 23 miljoen mensen naar het zesde seizoen.

Jim Pedd, 24 juni 2016 om 08:00

Als je online kijkers meetelt, heeft HBO met Game of Thrones een nieuw record gebroken. Er keken daar maar liefst 23 miljoen mensen naar afleveringen van de serie. Het gaat dan om de gecombineerde kijkcijfers van de eerste keer dat een aflevering wordt uitgezonden, herhalingen, DVR en streaming. Ondanks dat de eindscore pas na zondag opgemaakt kan worden, is het gemiddelde aantal kijkers hiermee al vijftien procent gegroeid ten opzichte van het vijfde seizoen.
USA Today breekt de cijfers als volgt op: de totale kijkcijfers op zondagavond zijn met 6 procent gestegen (naar 7,3 miljoen). TV en on-demand kijkcijfers zijn gegroeid met 4 procent. Daarnaast zijn alle streams via HBO Now en HBO Go met 70% gestegen ten opzichte van vorig seizoen.

Daarmee zijn de kijkcijfers voor het zesde jaar op rij gestegen. Dat terwijl een gemiddelde serie normaliter juist inlevert na een aantal seizoenen. Ondanks dit record willen de producenten en zender HBO de show tot een einde brengen. Er zijn nog 13 afleveringen gepland, zeven voor volgend jaar en zes voor het jaar daarna.


Bron: USA Today

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, David Benioff, DB Weiss, Kijkcijfers, Record

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws