Nieuwe info over Night King in 'Game of Thrones'

Nieuwe info over Night King in Game of Thrones

En hoeveel mensen keken naar het zesde seizoen?

Jim Pedd, 30 juni 2016 om 12:21

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De seizoensfinale van Game of Thrones blijkt de meest bekeken finale in de hele geschiedenis van de HBO-serie te zijn. De aflevering trok 8,9 miljoen kijkers naar HBO in de VS en als je andere digitale platformen meetelt, keken er meer dan 23 miljoen mensen. Deze reeks van de dramaserie is 15 procent beter bekeken dan seizoen vijf. In voorbereiding op seizoen zeven vertellen showrunners David Benioff en Dan Weiss tegenover verschillende media over wat we mogen verwachten.
Tegen Deadline gingen ze in op de schurk van de show, de Night King. ”Ik zie hem niet zozeer als een slechterik,” vertelde Weiss. ”Hij is meer de Dood. Hij is niet zoals Joffrey of Ramsay. Hij is geen mens meer. Ik denk dat je slecht wordt als je een keuze hebt; hij is zo gemaakt en dat is dus hoe hij is. Op sommige manieren is hij de dood, die iedereen komt halen. Het is daarom ook goed dat hij niet praat. Alles wat hij zou zeggen doet afbreuk aan zijn karakter. Hij is nu gewoon een kracht van vernietiging.”

Ze hebben verder grote plannen met hem en de IJsmuur die Westeros nog beschermt. ”De muur is niet gewoon een fysieke structuur die het leger van de doden buiten Westeros houdt. Als de Wildlingen het over de muur hebben gehaald, en da tis ze gelukt, en de Night King veel meer macht en troepen heeft…” Meer wilden ze niet vertellen, maar waarschijnlijk wordt hij een grote aanwezigheid in het volgende seizoen.

Tot slot is er nog een geinig detail dat je misschien niet opgevallen was in de show. In The Winds of Winter zien we hoe Sam naar de gigantische bibliotheek van de Maesters gaat. Wat blijkt er in het midden te hangen? De zon, zoals die in de voortiteling van de show te zien is. Maar nog leuker is eigenlijk de bril van het personage dat Sam ontvangt. Die is ook te zien in de intro van de serie.

De reden is heel simpel. Tegenover Hitfix hoorden we hier dit over: ”het bedrijf dat de voortiteling maakt had een visie van een gekke monnik in een toren ergens die alle actie in de gaten hield. En dat heeft hij gemaakt. Hij maakt kleine automatons uit materialen die in zijn wereld beschikbaar zijn, zoals steen, tin of hout.” En dat zien we terug in de voortiteling!

Tot slot hebben we nog bericht over de regisseurs van de afleveringen van het komende seizoen, waarvan de opnames in juli beginnen. Aan Taylor, Jeremy Podeswa, Mark Mylod, en Matt Shakman gaan ons enkele afleveringen van de show brengen. Enkel Shakman is een nieuwkomer voor de franchise.


Lees meer over: HBO, Game of Thrones, Night King, David Benioff, DB Weiss, Kijkcijfers

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws