search
Blu-ray recensie: 'The Night Manager'
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'The Night Manager'

Nieuwe serie van John Le Carré krijgt mooie Blu-ray uitgave.

Bedacht door: John Le Carré | Cast: Tom Hiddleston (Jonathan Pine), Hugh Laurie (Richard Onslow Roper), Elizabeth Debicki (Jed Marshall), Olivia Colman (Angela Burr) e.a. | Jaar: 2016 | Zenders: BBC & AMC

De BBC werkte samen met Amerikaanse zender AMC om een van de bekendste boeken van schrijver John Le Carré te verfilmen. Regisseur Susanne Bier maakte zes afleveringen gebaseerd op The Night Manager, met een zeer geslaagde serie als gevolg. Die is nu in z'n geheel op Blu-ray verkrijgbaar.

In The Night Manager wordt de voormalige Britse soldaat Jonathan Pine gerekruteerd door Angela Burr, een medewerker van de veiligheidsdienst. Hij moet infiltreren in de kringen rond zakenman Richard Onslow Roper. Het idee: de banden die Roper heeft met de illegale wapenhandel en de veiligheidsdiensten door te snijden. Maar daarbij wordt Pine flink gehinderd door de argwaan van zijn corrupte chef Majoor Corkoran.

De serie werd erg goed ontvangen: zo noemt de Britse tabloid The Sun het "een van de beste series ooit gemaakt" en spreekt IGN de hoop uit dat meer boeken van schrijver Le Carré naar televisie gebracht worden.Blu-ray: The Night Manager | Duur: 6 x 60 minuten | Video: 16:9 | Audio: Engels, Dolby Digital 5.1 Surround | Ondertiteling: Nederlands | Schijven: 2x Blu-ray | EAN: 8-717344-759656 | Met dank aan: Just Entertainment

The Night Manager wordt aangeleverd in een standaard Blu-ray hoes, met daar een slipcover omheen. Het geheel ziet er net uit: voorop zien we enkele van de hoofdpersonen en achterop staat een zeer uitgebreide omschrijving van de serie. Maak je de hoes open, tref je de twee schijven aan, die allebei hetzelfde ontwerp hebben.

Video en audio
Dat er veel geld is gaan zitten in de productie moge duidelijk zijn. Het geheel ziet er namelijk prachtig uit, met veel oog voor detail. Dat valt meteen terug te zien in de kwaliteit van de beelden: de kleinste imperfecties op gezichten van de acteurs is bijvoorbeeld te zien. De kleuren zijn verder erg natuurlijk en het geheel is mooi scherp. Kortom: de beelden zijn erg goed, al moet wel gezegd worden dat er relatief veel ruis te zien is bij donkere scènes.

Ook wat de audio betreft, valt te merken dat er veel aandacht in is gaan zitten. Sommige scènes spelen zich bijvoorbeeld af op drukke pleinen, of andere omgevingen met veel mensen en daarin valt op dat audio van alle kanten komt. Tegelijk zien we ook dat dialoog altijd centraal staat en dat is van belang, want zoals in de boeken van Le Carré ligt er bovenal nadruk op het gesprek, in plaats van de actie.

Toekomst
Zoals al op de cover aangeduid wordt, betreft deze serie een eenmalig iets. Zes afleveringen had Susanne Bier nodig om het bronmateriaal te verfilmen en meer zullen er niet komen. Waar we wel op kunnen hopen, is meer van dit soort series die zich baseren op boeken van John Le Carré, want het is een verademing om te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen