search
Dvd-recensie: 'The 100' seizoen 3
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'The 100' seizoen 3

Weer een prima uitgave van een van de tofste sci-fi series van het moment.

Bedenker: Jason Rothenberg | Cast: Bob Morley (Bellamy Blake), Devon Bostick (Jasper Jordan), Christopher Larkin (Monty Green), Isaiah Washington (Thelonious Jaha), Henry Ian Cusick (Marcus Kane) | Jaren: 2014 "“ heden | Zender: The CW

Nadat in juli nog het tweede seizoen van The 100 op Dvd uitkwam in Nederland, is nu ook al het derde verkrijgbaar. Hierin komen de overlevenden eindelijk weer thuis, maar is het leven al snel niet meer zo vrolijk en vredig als ze gehoopt hadden.

Twee seizoenen lang waren de 100 verwikkeld in oorlog. Eerst onderling, daarna met de Grounders en daarna met Mount Weather. Maar nu ze die strijd gewonnen hebben, kunnen ze aan het begin van het seizoen eindelijk terug naar huis. Daar blijkt de boel niet vredig te zijn en is het de vraag of ze echt uit een gevangenis ontsnapt zijn, of gewoon in een nieuwe gevangenis beland zijn…

Het derde seizoen trok gemiddeld ongeveer evenveel kijkers als het tweede, waarmee The CW vast tevreden is. De première liet 1,88 miljoen Amerikanen afstemmen op de zender en de finale 1,29 miljoen. Het derde seizoen is verder prima ontvangen binnen de VS en werd door Rolling Stone zelfs benoemd tot een van de beste sci-fi series van dit moment.Dvd: The 100 seizoen 3 | Speelduur: 16 x 40 minuten | Release: september 2016 | Video: 16:9 | Audio: Dolby Digital: Engels, 5.1, Frans 2.0, Spaans 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Zweeds, Noors, Fins | Discs: 4x Dvd | EAN: 5-051888-224779 | Met dank aan: Warner Bros.

Het derde seizoen wordt met eenzelfde sfeervolle uitgave aangeleverd als het tweede en eerste. Voorop een sfeervol beeld van de vervallen Aarde en achterop een korte, weinig zeggende synopsis. Verder tref je in de hoes vier grijze schijven aan, wat eigenlijk wat aan de saaie kant is voor een sfeervolle serie als deze. Mooi is de toevoeging van een reeks synopsissen aan de binnenkant.

Beeld en geluid
De beelden zien er prima uit, al kan je soms zien dat het budget niet gigantisch is. Zo zijn er wat shots van de stad waar men heengaat, de City of Light, die er vrij nep uitzien. Maar dat is niet heel erg, want de serie doet wel zijn best (en slaagt daar vaak in) om een mooi apocalyptisch landschap te schetsen. De kleuren die men daarbij gebruikt zijn veelal levendig en details veel te zien.

De audio is net als eerdere seizoenen prima, en vooral hoogstaand als men terugreist naar het ruimtestation. Verder zijn er weinig grootschalige vechtscènes zoals in de vorige seizoenen, waardoor de audio soms misschien iets minder van alle kanten uit de boxen spat als voorheen. Tegelijk is het dialoog goed te volgen en is de muziek sfeervol.

Extra's
Er zit een dik uur aan extra's bij dit seizoen, wat mooi is voor de echte fans. Op schijf 1 tref je onder meer 'Arkadia: From Wreckage to Salvation' aan, een featurette over het ontwerpen van het nieuwe thuis van de Sky Crew. Ook is er 'Ice Nation: Brutal and Fierce', dat gaat over de nieuwe stam van de Grounders. Op schijf 2 is er een featurette die specifiek ingaat op de avonturen van Clark, en op schijf drie tref je extra's aan als het comic-con panel van 2015, een mooie blik op Polis, de hoofdstad van de Grounders en een feature over de finale van het derde seizoen.

Toekomst
Er is een vierde seizoen besteld, met al een paar nieuwe castleden. Het vierde seizoen pikt de draad direct na de finale van het derde op en zal laten zien hoe de uiteenlopende groepen moeten samenwerken om te voorkomen dat de voorspellingen van ALIE uitkomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen