search
Blu-ray recensie: Ripper Street seizoen 4
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: Ripper Street seizoen 4

Mooie uitgave van de zeven afleveringen.

Bedenker: Richard Warlow | Cast: Matthew Macfadyen (Edmund Reid), Jerome Flynn (Bennet Drake), Adam Rothenberg (Homer Jackson), David Wilmot (Donald Artherton), MyAnna Buring (Long Susan) | Jaren: 2012 - heden | Uitzending: BBC, Amazon Instant

Het op een na laatste seizoen van de Britse televisieserie Ripper Street is nu op Blu-ray en Dvd verkrijgbaar. In de serie volgen we de strubbelingen binnen de Londense politie, vlak nadat de moorden van Jack the Ripper opgehouden zijn.

Dit vierde seizoen pakt de draad op in de zomer van 1897, als koningin Victoria haar diamanten jubileum viert. Inspecteur Edmund Reid en zijn trouwe assistenten Bennet Drake en Homer Jackson zijn herenigd in hun strijd tegen de misdaad in de beruchte Londense wijk Whitechapel. Deze keer krijgen ze te maken met een zaak die ertoe heeft geleid dat Reid's oude kennis Isaac Bloom tot de strop is veroordeeld. En Bloom is niet de enige; ook Long Susan is letterlijk ten dode opgeschreven vanwege de rol die ze heeft gespeeld bij de treinramp in Leman Street. Maar misschien heeft Jackson wel een plan om haar te redden voordat de beul zijn werk kan doen...

The Guardian is erg positief over dit prima bekeken vierde seizoen. De krant schrijft dat "de kwaliteit nog altijd hetzelfde is als in het eerste seizoen". De serie blijft van hoor niveau en meer dan de moeite waard. Dat vinden ook de meer dan 3,5 miljoen Britten die op elke aflevering afstemden.



Blu-ray: Ripper Street seizoen 4 | Duur: 7 x 50 min. | Release: november 2016 | Video: 16:9 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 8-717344-758048 | Met dank aan: Just Entertainment

Dit vierde seizoen wordt aangeleverd in een standaard Blu-ray keepcase, met voorop de vijf hoofdrolspelers van de serie. Geheel in Guy Ritchie-stijl, passend bij de serie dus, zien we in hippe letters the LAW for the LAWLESS gedrukt staan. Achterop tref je de synopsis van dit seizoen en de gebruikelijke details aan.

Er zijn twee schijven te vinden in de hoes, met elk een andere hoofdrolspeler erop. We zien personages Edmund Reid en Bennet Drake. Doe je de schijf in de speler, kan je meteen van start met kijken. De beeldkwaliteit blijft indrukwekkend, net als in eerdere seizoenen. De beelden zijn erg sfeervol, waarbij het geheel er lekker chaotisch en ouderwets uitziet. Het zwart is echt zwart en de kleuren zijn levendig. De audio is verder ook prima, en is op Dolby Digital 5.1 gezet. Focus ligt over het algemeen op de dialoog, maar er zitten zeker wat actievolle stukken in de show, die prima overkomen.



Toekomst
Het vierde seizoen ligt dus al in de schappen en het laatste, vijfde, seizoen, is al te bekijken op de nieuwe producent "“ Amazon. Dat zal volgens de geruchten binnenkort zijn Prime-dienst lanceren in Nederland, en dus is het wachten op een aankondiging, waarna de show vermoedelijk eindelijk af te kijken is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen