Tv-serie op Dvd: Community (seizoen 6)

Tv-serie op Dvd: Community (seizoen 6)

Op naar de film?

Bram de Groot, 11 december 2016 om 13:00

Bedenkers: Dan Harmon | Cast: Joel McHale (Jeff Winger), Gillian Jacobs (Britta Perry), Danny Pudi (Abed Nadir), Yvette Nicole Brown (Shirley Bennett), Alison Brie (Annie Edison), Jim Rash (Craig Pelton) e.a. | Uitzending serie: 2009 - 2015 | Tv-zenders: NBC | Yahoo! Screen
Ondanks dat NBC in 2014 de stekker uit de sitcom Community trok, verscheen er toch een zesde seizoen. De VoD-service Yahoo! Screen pakte de serie op en gunde de komedie een afsluiting, bestaande uit alsnog dertien afleveringen en uiteraard met dezelfde cast. Een geluk voor de fans, maar verder dan deze opleving zal het overigens niet gaan. Yahoo! Screen is alweer ter ziele.

In het zesde seizoen van Community (IMDb = 8,5) keren we weer terug naar Greendale Community College. Ook al is de studiegroep, nu “Comité red Greendale”, in hun opdracht geslaagd - nou ja, bijna -, heeft decaan Pelton een administratief adviseur ingehuurd, die volgens het boekje te werk gaat om de dagelijkse gang van zaken op school te verbeteren. Dit valt natuurlijk niet lekker bij de groep en als gevolg zien ze zowel goede als slechte veranderingen op hun geliefde school.


Serie: Community - Seizoen 6 | Aantal discs 2 x Dvd | Speelduur: 13 x ca. 27 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8712609607437 | Release: oktober 2016 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijven van deze Dvd-uitgave van het zesde en laatste seizoen van Community zitten verpakt in standaard amaray Dvd keepcase. Buiten de synopsis en een opsomming van het bonusmateriaal achterop de keepcase zijn er geen extra details te vinden over de afzonderlijke afleveringen.

Distributeur Sony Pictures heeft de dertien overigens nog redelijk kort durende afleveringen van de sitcom op twee schijven geprakt. De beeldkwaliteit blijft desondanks redelijk netjes voor standaard definition. De kleuren zijn netjes en de scherpte is prima. Toch is er enige te voorspellen ghosting aanwezig en zuigt zwart en andere donkere kleuren de details op. Storende ruis is gelukkig bijna niet aanwezig. Het geluid wordt opgeleverd door een Dolby Digital 5.1 track, welke zich uiteraard focust op de dialoog. Surround effects zoals omgevingsgeluiden zijn amper aanwezig aangezien de serie is opgenomen op steriele standaard sets.

Redelijke extra's
Naast wat verwijderde scènes is er de extra 'Community Trivia.' De cast en crew beantwoorden twintig vragen over de serie. Leuk voor de fans. De tweede schijf herbergt de featurette 'Six Seasons and a Finale,' waarin dezelfde cast en crew stilstaat bij het opnemen van het zesde seizoen en het einde van de serie.

...Six Seasons and a Movie?
Community-bedenker en showrunner Dan Harmon heeft de afgelopen jaren aangegeven dat de beoogde film onvermijdelijk is. De ondergang van Yahoo! Screen komt daarbij echter niet voordelig uit, aangezien er nu een nieuwe investeerder gevonden moet worden. De cast is ondertussen ook zijn eigen weg in geslagen. De tijd zal uitwijzen of de fans hun zin krijgen.

Lees meer over: Dvd, Review, Recensie, Community, Seizoen 6, Dan Harmon, Joel McHale, Gillian Jacobs

Informatie over de serie: Community

Populair nieuws