Dvd recensie 'Zwarte Tulp' seizoen 2

Dvd recensie Zwarte Tulp seizoen 2

Tweede seizoen van de Videoland-serie krijgt ook een nette uitgave.

Jim Pedd, 21 december 2016 om 14:30

Bedenkers: Antoinette Beumer, Els Buseman | Cast: Huub Stapel (Luuk Vonk), Linda van Dyck (Marieke Vonk-Vermeulen), Anna Drijver (Emma Vonk), Roeland Fernhout (Ben Vonk), Puck van Stijn (Jisanne Vonk) e.a. | Jaren: 2015 - heden | Zenders: Videoland, RTL4
Het tweede seizoen van RTL/Videoland-serie Zwarte Tulp is eindelijk te koop voor mensen zonder abonnement op de videodienst. Sinds 6 mei was de show te streamen en werd het spannende verhaal rond de families Vonk en Kester weer voortgezet.

Helemaal zonder slag of stoot ging dat overigens niet. Tijdens een van de draaidagen vond er volgens het AD een ernstig en zelfs dodelijk ongeluk plaats op de set. Een vrouw werd van achteren aangereden toen ze richting haar auto liep, en overleed uiteindelijk. Het seizoen kwam er uiteindelijk toch, met bijzondere verhaallijn.

Dit tweede seizoen proberen de leden van familie Kester de dood van Martijn te verwerken. Eenvoudig is dat niet, vooral niet als ieder zich op een drastische stap voorbereidt, die uiteindelijk de opmaat vormt naar nieuwe rampspoed. Bij de familie Vonk brengt de komst van een mysterieuze vreemdeling het beste, maar ook het slechtste in hen naar boen. Het duurt niet lang, of de Zwarte Tulp speelt weer op.

De ontvangst van het tweede seizoen was redelijk, maar critici zijn het erover eens dat het originele van het eerste seizoen weg is. Dat komt omdat het verhaal tekort schiet, wat natuurlijk erg jammer is voor dit boegbeeld van Videoland.


Dvd: Zwarte Tulp seizoen 2 | Duur: 500 min. | Release: december 2016 | Video: 16:9 (1.85:1) | Audio: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 3x Dvd | EAN: 8-719372-003411 | Met dank aan: DFW

Zwarte Tulp wordt aangeleverd in eenzelfde uitgave als het eerste seizoen. Het gaat weer op een dubbeldikke Dvd-hoes, met daar een slipcover omheen met hetzelfde ontwerp. Voorop een mysterieuze poster, achterop de gebruikelijke informatie, over onder meer de extra’s en technische details.

Beelden en audio
De beeldkwaliteit loopt een beetje uiteen bij deze uitgave. Sommige scènes hebben opvallend weinig kleur en dat is soms toch afleidend. Tegelijk is het wel een keuze van de makers. Het geheel blijft verder gelukkig wel sfeervol om naar te kijken, met mooie sets en opnamelocaties. De sfeervolle muziek maakt het, aangevuld met helder dialoog, af.

Extra’s
Er zitten redelijk wat extra’s bij de uitgave, die gezamenlijk ongeveer een half uur in beslag nemen. Allereerst worden nieuwe castleden voorgesteld, en het idee van het tweede seizoen uitgelegd. Regisseurs van de afleveringen komen aan bod en er wordt een rondleiding gegeven over de sets van de film. Verder zijn er wat specials die specifiek ingaan op de serie: Jisannes familie, Marieke’s nieuwe vlam, Verboden vlam, Familie Kester, Ben Kat en Jisannes Droom.

Toekomst
Het derde seizoen van Zwarte Tulp is nog niet besteld, maar gezien het einde van het tweede seizoen, lijkt dat zeer zeker wel mogelijk. Linda van Dyck, een van de castleden, staat er in elk geval voor open.

Lees meer over: dvd, bluray, serie, recensie, zwarte tulp, videoland, rtl, antoinette beumer, els buseman, huub stapel, linda van dyck, anna drijver, roeland fernhout, puck van stijn

Populair nieuws