Blu-ray recensie: 'Mr. Robot' seizoen 2

Blu-ray recensie: Mr. Robot seizoen 2

Erg mooi om te zien en weer pakkende audio.

Jim Pedd, 4 januari 2017 om 14:15

Bedenker: Sam Esmail | Cast: Rami Malek (Elliot Alderson), Carly Chaikin (Darlene), Portia Doubleday (Angela Moss), Christian Slater (Mr. Robot), Martin Wallström (Tyrell Wellick) | Jaren: 2015 - heden | Zender: USA Network
Het eerste seizoen van serie Mr. Robot was een groot succes. Met gemiddeld meer dan 1,2 miljoen kijkers per aflevering in de Verenigde Staten trok de serie in elk geval veel kijkers naar USA Network. Genoeg om een tweede seizoen, met extra afleveringen te rechtvaardigen. Twaalf werden er maar liefst gemaakt ditmaal, en een derde seizoen is op komst.

Sinds kort is het tweede seizoen in Nederland op Blu-ray verkrijgbaar. Hierin zien we hoe Elliot zich aansluit bij de hackergroep fsociety, nadat hij gerekruteerd is door de mysterieuze leider van die groep. Na het hacken van multinational Evil Corp en de gevolgen daarvan, zien we nu ook hoe het is om te leven met de illusie van controle.

Het tweede seizoen verloor veel kijkers in de VS: het aantal kijkers halveerde daar bijna. Desondanks waren de reacties wederom erg positief. Kijken we naar RottenTomatoes, zien we dat de show gemiddeld een 8,1 krijgt. “Unieke vertelmethoden, een duisterdere toon, en uitdagende kansen voor de cast zorgen dat Mr. Robot nog verder in nieuw televisieterrein komt.”


Blu-ray: Mr. Robot seizoen 2 | Duur: 9,5 uur | Release: december 2016 | Video: 1.78:1 | Audio: DTS HD Master Audio 5.1: Engels / Dolby Digital 5.1: Frans | Ondertiteling: Engels, Nederlands, Frans | Discs: 3xBlu-ray | EAN: 5-053083-101930 | Met dank aan: Universal

De Blu-ray uitgave ziet er net uit. Het gaat om een dubbeldikke hoes, met voorop een afbeelding van hoofdpersoon Elliot. Op de voorgrond zien we in heldere rode letters MR. ROBOT staan en daaronder staat, geheel in stijl met de show, seizoen_2.0. Op de achterkant verder wat afbeeldingen van de cast, een synopsis en de gebruikelijke technische informatie.

Video en audio
Het tweede seizoen van Mr. Robot ziet er mooi uit op Blu-ray. De beelden zijn helder en bevatten veel details. De uiteenlopende sets waar op is opgenomen zien er dus erg mooi uit. Van kantoren tot het rommelige appartement van Elliot, allemaal hebben ze hun eigen stijl en zijn ze erg gedetailleerd. De scherpte van de beelden is ook goed: je ziet de kleinste vervormingen, en zelfs kleine haartjes in de baard van personages.

De 5.1 soundtrack komt verder mooi uit de luidsprekers. Muziek is over het algemeen dominant, maar het geheel heeft wel een goed uitgebalanceerde nadruk op dialoog. Het klinkt dus mooi en door de achtergrondgeluiden klinkt de serie ook echt goed.

Extra’s
Er zitten een paar extra’s op de uitgave. Het gaat om verwijderde scènes, Behind_The_Mask_Mr_Robot_2.0 en de toffe feature Careful.Massacre.of.the.Bourgeoisie.1984-VHSrip.mp4.

Toekomst
Er komt een derde seizoen van de serie. Het tweede eindige nog vrij onheilspellend, waarin Mobley en Trenton het hebben over het repareren van de schade van de hack. Het lot van Elliot en Darlene is nog niet zeker en dus is er nog genoeg te vertellen.

Lees meer over: Blu ray, bluray, review, recensie, dvd, mr robot, usa network, sam esmail, rami malek, Carly chaikin, portia doubleday, christian slater, martin wallstrom, seizoen 2

Populair nieuws