Waarom [...] niet dood ging in 'Homeland'

Waarom [...] niet dood ging in 'Homeland'

Showtime legt uit waarom het bepaalde keuzes maakte.

Jim Pedd, 6 januari 2017 om 08:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Showtime onthulde in de première van het zesde seizoen van Homeland het lot van een bepaald personage. Nu vertellen showrunners en hoofdrolspelers waarom [SPOILER] nog in leven is. En wat de implicatie daarvan is voor de rest van de serie. Lees dus alleen verder als je het wil weten.
Vanaf hier volgen spoilers.

In Fair Game is Peter Quinn, gespeeld door Rupert Friend er een stuk beter aan toe dan de vorige keer dan we hem zagen. Maar tegelijk is hij een veranderd figuur. Showrunner Alex Gansavertelt waarom hij niet dood is.

“Er was een moment tegen het einde van het vorige seizoen, dat ik Rupert liet weten dat er een redelijke kans bestond, dat hij niet zou overleven. We dachten dat hij dood zou gaan in de gaskamer. Maar de dingen veranderen en des te dichter we bij dat moment kwamen, des te meer interessante invalshoeken we vonden om het te beëindigen. We vulden de gaten in en toen realiseerden we dat er een personage nodig was, waar Quinn mee kon praten tijdens zijn gevangenschap. En terwijl die relatie zich opbouwde, dachten we dat het interessant zou zijn Quinns leven te laten redden door die man. En daardoor kwam dit idee tot stand.”

Daardoor kan de serie ook nieuwe thema’s bekijken: “Toen we Homeland bedachten, realiseerden we ons dat er geen serie is, die kijkt naar de terugkeer van soldaten uit Irak en Afghanistan. Dus nu kunnen we kijken naar een echt slachtoffer van de oorlog tegen terreur.”

En Rupert Friend zelf: “Homeland doet wat niemand ooit eerder gedaan heeft. Er is een personage die bijna niet meer herkenbaar is, niet meer is zoals in eerdere seizoenen. Sommigen zullen zich afvragen waar hun oude vriend is. Maar zo werkt de wereld niet.”

Op 15 januari gaat de show in de Verenigde Staten van start en in Nederland vanaf 20 januari. Er zijn al een zevende en achtste seizoen besteld.

Bron: EW

Lees meer over: Homeland, Alex Ganser, Showtime, Quinn, Rupert Friend, Carrie, Claire Danes

Informatie over de serie: Homeland

Populair nieuws