Ben Whishaw grote kandidaat 'Doctor Who'

Ben Whishaw grote kandidaat 'Doctor Who'

En de premièredatum van het nieuwe seizoen is bekend.

Jim Pedd, 2 februari 2017 om 10:05

Nu zeker is dat Peter Capaldi gaat stoppen met BBC-serie Doctor Who, kan er volop gespeculeerd worden over zijn opvolger. Gokkantoren in het Verenigd Koninkrijk zetten volop in op Ben Whishaw, de acteur die Q speelt in de recente James Bond-films.
Mocht Whishaw de nieuwe Doctor worden, brengt hij de serie weer in een heel andere richting. Hij is niet alleen veel jonger dan Peter Capaldi, ook is Whishaw dan de eerste homoseksuele acteur die de Doctor zou spelen. Andere acteurs die een belangrijke kans maken zijn Richard Ayoade, Rory Kinnear en Rupert Grint.

Overigens is nu ook bekend dat de serie op zaterdag 15 april weer van start gaat. Daarnaast heeft showrunner Steven Moffat officieel gereageerd op het vertrek van Capaldi. “Al die jaren dat ik nog droomde aan Doctor Who te mogen werken, en nog voordat ik hem ontmoet had, wilde ik werken met Peter Capaldi. Ik had er nooit van durven dromen met hem in de TARDIS te staan. […] Het is voorlopig nog niet voorbij en Peters geweldige Doctor heeft nog geweldige avonturen te gaan.”

Bron: Bleeding cool

Lees meer over: Doctor Who, Peter Capaldi, BBC, Steven Moffat, Ben Whishaw

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws