Serie op Dvd: Goede tijden, slechte tijden (Seizoen 15)

Serie op Dvd: Goede tijden, slechte tijden

Twintig schijven, 214 afleveringen, 89 uur!

Bram de Groot, 26 februari 2017 om 13:00

Bedenker: Reg Watson | Cast: Caroline De Bruijn (Janine Elschot), Erik de Vogel (Ludo Sanders), Marly van der Velden (Nina Sanders), Jette van der Meij (Laura Selmhorst), Inge Ipenburg (Martine Hafkamp), Inge Schrama (Sjors Langeveld) e.a. | Jaar: 1990 - heden | Tv-zender: RTL4
De acteurs Caroline De Bruijn en Erik de Vogel zijn misschien wel de bekendste gezichten uit de voortdurende Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden. In de soap van RTL4 spelen zij de rollen van respectievelijk Janine Elschot en Ludo Sanders. Ook in seizoen 15 spelen zijn belangrijke rollen, samen met dochter Nina Sanders. Uiteraard zijn er ook veel andere - ondertussen vertrokken - gezichten te zien. Onlangs verschenen afleveringen 2781 t/m 2995 op Dvd.

In het vijftiende seizoen krijgen de bewoners van Meerdijk het weer flink te verduren. Iedereen is in paniek als Scala in vlammen op gaat, en niet iedereen weet aan de vuurzee te ontkomen. Ludo en Janine zijn verbijsterd als Nina terugkeert. Maar al snel blijkt dat Nina zozeer getraumatiseerd is, dat ze niet meer praat. Ludo zint op wraak, maar het faillissement en zijn verwikkelingen met Barbara, Valerie, Isabelle en zijn zoons Stefano en Nick maken dit tot een bijzonder zwaar jaar voor hem. Intussen is Carel Kortenaer in Meerdijk op zoek naar een opvolger voor de Rozenboom en ziet in Ludo een geschikte kandidaat. Maar als de doodzieke Carel zijn vriendin Martine om hulp vraagt bij het bespoedigen van zijn eigen dood, is dat voor Ludo de ideale kans om zich voorgoed van Martine te ontdoen.


Serie: Goede Tijden, Slechte Tijden - Seizoen 15 | Afleveringen: 214 x ca. 22 minuten | Release: februari 2017 | Beeld: 4 x 3 | Geluid: Nederlands Doby Digital 2.0 | Ondertitels: geen | Aantal discs 20 x Dvd | Extra's: geen | EAN: 8711983965003 | Met dank aan: Just Entertainment

De twintig schijven van deze Dvd-uitgave van het vijftiende seizoen van Goede tijden, slechte tijden zitten verpakt in een enorm dikke en daarmee best zware DVD-box. Helaas wordt er noch in of op de hoes extra informatie geboden over de afzonderlijke afleveringen. Wel is er er een foldertje meegeleverd met daarin andere uitgaven van Just.

Op de schijven staat wel vermeld welke afleveringen erop staan, en wel met een nummer. Over de twintig discs van seizoen 15 staan afleveringen 2781 tot en met 2995. Bij elkaar duren de 22 minuten durende afleveringen ruim 89 uur. Dat is bijna 5.400 minuten. Kortom: vier dagen non-stop kijkplezier met de populaire Nederlandse soap.

Verwacht bij deze Dvd-uitgave geen wonderen wat betreft het beeld en geluid. Met een 4 x 3 beeldverhouding is het beeld overigens nog best te doen. Het geheel oogt wat donker, maar de kleuren zijn redelijk natuurlijk en er ligt een lage 'waas' over het beeld. Voor een serie uit 2004/2005 mag het beeld echter netjes genoemd worden, aangezien er tegenwoordig veel slechtere uitgaven verschijnen van meer recente series. Het geluid komt via een Dolby Digital 2.0-track: stereo dus. Weinig opvallends, wat dat betreft.

Geen extra's
Er zijn door Just Entertainment geen extra's toegevoegd aan de schijven. De ruimte wordt volledig benut door de enorme hoeveelheid afleveringen.

Voor de verzamelaar / diehard fan
Just Entertainment brengt de seizoenen van Goede tijden, slechte tijden al eventjes uit. Toch lopen de uitgaven fors achter op de actualiteit. Hier kan ook een tactiek achter schuilen. De ontwikkelingen in een soapserie hebben namelijk niet altijd een even rap tempo. Op dit moment wordt op RTL4 het 27e seizoen uitgezonden over de ontwikkelingen in het plaatsje Meerdijk. En nog steeds trek iedere aflevering meer dan een miljoen kijkers.

Lees meer over: dvd, review, goede tijden slechte tijden, seizoen 15, rtl4, meerdijk, albers, soap, serie, erik de vogel, ludo

Populair nieuws