Tv-serie op Blu-Ray: Person of Interest (Seizoen 5)

Blu-Ray: Person of Interest (Seizoen 5)

Einde aan de top-serie.

Bram de Groot, 16 april 2017 om 16:55

Bedenker: Jonathan Nolan | Cast: Jim Caviezel (John Reese), Michael Emerson (Harold Finch), Kevin Chapman (Lionel Fusco), Sarah Shahi (Sameen Shaw), Amy Acker ("Root"/Samantha "Sam" Groves), e.a. | Uitzending serie: 2011 - 2016 | Tv-release: CBS | Veronica
Afgelopen jaar heeft CBS een punt gezet achter de sci-fi misdaadserie Person of Interest met onder meer Jim Caviezel en Michael Emerson, en van uitvoerend producenten Jonathan Nolan en J. J. Abrams. Het vijfde hoofdstuk werd daarnaast ingekort aangezien de kijkcijfers fors terugliepen van gemiddeld bijna 14 miljoen naar uiteindelijk zo'n 6,5 miljoen bij het slotseizoen.

In het afrondende seizoen van Person of Interest, met dertien afleveringen, wordt het team van tech-genius Harold Finch, ex-agent John Reese, NYPD-detective Lionel Fusco, cyber-hacker Root en Sameen Shaw jarenlang beschermt door The Machine, maar als werelden botsen en een rivaal zich eindelijk bekendmaakt als Samaritan en The Machine in het nauw drijft, is het de beurt aan het POI team om Finch's creatie te beschermen. Nu de koude oorlog voorbij lijkt de wereld om ons heen misschien hetzelfde, maar iets is drastisch veranderd. Samaritan's dodelijke aanpassing heeft de controle overgenomen. De vraag is nu of Finch in staat is om The Machine weer te laten werken.

Warner Home Video bracht het vijfde seizoen onlangs uit op een prima Blu-ray schijf. Hieronder een blik op wat je krijgt voor je geld.


Aantal discs 3 x Blu-Ray | Afleveringen: 13 x ca. 43 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888221303 | Release: april 2017 | Met dank aan: Warner Home Video

De drie Blu-Ray schijven van deze uitgave van het slotseizoen van Person Of Interest zitten vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare stevige sleeve. In de keepcase staat per disc aangegeven welke afleveringen (met titels) erop staan. De extra's staan op de derde en laatste schijf.

De beeldkwaliteit van deze Blu-Ray uitgave laat doorgaans een moderne indruk achter, met een voldoende tot goede scherpte en volle en pakkende kleuren die prima aansluiten op de toon van de serie. Het blijft toch fijn dat series op Blu-ray worden uitgegeven en ondanks dat VOD op den duur de markt overneemt, blijft het hopen dat meer series in aanmerking komen voor een HD / Blu-ray uitgave. Het geluid wordt aangeleverd door een standaard DTS-HD track en deze sluit naadloos aan op de beeldkwaliteit. Al wordt er overduidelijk minder energie in het geluid gestoken bij een gemiddelde Hollywood-film.

Drie extra's
Als eerste kun je een blik werpen op het verslag van de 2015 Comic-Con Panel. Deze duurt ruim een half uur. Vervolgens twee featurettes. De eerste 'Revelations of Person of Interest' zoomt in op het laatste seizoen, met cast & crew. In 'Finale for the Fans' wordt er teruggekeken op de complete serie, waarin onder meer wordt gekeken naar de reacties van de fans en de mogelijkheid tot een Person of Interest-film. Dit laatste is niet meer dan een gespreksonderwerp en lijkt niet serieus.

Een spin-off lijkt mogelijk
Het einde van Person of Interest was niet helemaal naar de zin van Jonathan Nolan. Hij heeft aangegeven dat dit einde teveel een spin-off inluidt, maar dat dit niet helemaal opzettelijk is. De kans is dus aanwezig dat er in de toekomst nog een soort vervolg komt. En dat is tegenwoordig natuurlijk iets dat producenten helemaal niet erg vinden.

Lees meer over: person of interest, seizoen 5, blu ray, tv, veronica, cbs, Jim Caviezel, recensie, review

Informatie over de serie: Person of Interest

Populair nieuws