search
Tv-serie op Dvd: Happy Valley (seizoen 1 & 2)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Happy Valley (seizoen 1 & 2)

Het wachten is op het afsluitende derde seizoen.

Schrijver: Sally Wainwright | Cast: Sarah Lancashire (Catherine Cawood), Siobhan Finneran (Clare Cartwright), James Norton (Tommy Lee Royce), George Costigan (Nevison Gallagher), Charlie Murphy (Ann Gallagher) e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Tv-zenders: BBC One

De BBC-serie Happy Valley is misschien wel een van de best ontvangen series van de afgelopen jaren. De serie rond Sarah Lancashire's hardwerkende rechercheur Catherine Cawood werd door miljoenen mensen bekeken en het hoogtepunt was de bekroning met een BAFTA Award voor beste dramaserie. Een volgend seizoen laat nog even op zich te wachten, aangezien producent Nicola Shindler heeft aangegeven dat deze niet eerder verschijnt dan begin 2018. Beide reeds verschenen seizoenen verschenen recent gezamenlijk in een Dvd-box.

In het eerste seizoen is Catherine woest als de gevaarlijke Tommy Lee Royce wordt vrijgelaten. Hij is verantwoordelijk voor de verkrachting van haar dochter Becky, en volgens Catherine uiteindelijk ook voor haar zelfmoord. Bijna obsessief probeert ze Tommy weer achter de tralies te krijgen, niet wetende dat hij ook verwikkeld is in de ontvoering van Ann Gallagher, de dochter van een rijke zakenman uit de buurt. De gewetenloze ontvoerders zullen nergens voor terugdeinzen om de ontvoering geheim te houden, en de situatie dreigt snel uit de hand te lopen.Het tweede seizoen begint met de vondst van een lijk in een garagebox. Het lichaam is ernstig toegetakeld en de verwondingen komen overeen met verminkingen die het politieteam de afgelopen maanden vaker onder ogen heeft gekregen. Dan blijkt dat Catherine één van de slachtoffers kent, en ook een motief voor de moord kan hebben. Dan wordt niet alleen zij verdacht, ook haar gezin wordt een mogelijk doelwit. De vraag is of het het Catherine lukt om de werkelijke moordenaar tijdig te ontmaskeren.Serie: Happy Valley - Seizoen 1 en 2 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 6 x ca. 50 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8717344760324 | Release: maart 2017 | Met dank aan: Just Entertainment

De vier Dvd-schijven van deze uitgave van de eerste twee seizoenen van Happy Valley zitten vastgeklikt in een dikke Dvd-keepcase. Er wordt op of in de hoes of op de schijven geen extra info geboden over afzonderlijke afleveringen. Wel zit er in de hoes een foldertje met andere uitgaven van Just Entertainment.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave van Happy Valley is ruim voldoende, met een natuurlijke en iets sobere weergave. Uiteraard blijft het een Standard Definition, waardoor de scherpte beperkt blijft. Het had Just gesierd als deze verzamelbox ook in High Def was uitgebracht. Het geluid is doorgaans ook van een gemiddeld niveau, al is die wel surround en is de dialoog prima te volgen.

Geen extra's
Net als bij de eerdere uitgaven van de losse seizoenen, heeft Just Entertainment geen extra's toegevoegd en er zijn ook geen trailers te bekijken van andere Just of BBC-uitgaven.

Derde seizoen wordt afsluiting
Schrijver Sally Wainwright heeft eerder aangegeven het te druk te hebben met andere verpichtingen en daardoor laat het derde seizoen op zich wachten. Producent Nicola Shindler heeft ondertussen bevestigd dat deze wel gaat verschijnen en dat dit het afsluitende seizoen wordt voor de serie. Zoals eerder vermeld verschijnt deze niet eerder dan begin 2018. Actrice Sarah Lancashire gaf in 2016 aan: "There's going to be a very big full-stop to the piece."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen