search
Tv-serie op Dvd: Weemoedt
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Weemoedt

Op naar een tweede seizoen?

Bedenker: Thijs Römer | Cast: Thijs Römer (Job Weemoedt), Eva Duijvestein (Juliet Trispel), Laura de Boer (Fré), Isis Cabolet (Chava Poons), Frédérique Spigt (Sjaan de Vries) e.a. | Uitzending serie: 2016 | Tv-zenders: Videoland | RTL5

Ondertussen worden er steeds meer Nederlandse tv-series eerst onthuld via on demand kanalen, zoals Videoland. Zo verscheen in 2015 de serie Zwarte Tulp. Afgelopen jaar plaatste Videoland de serie Weemoedt online. Begin dit jaar was het RTL5 die de serie Weemoedt ook op televisie bracht. Overigens niet met heel veel succes, aangezien de kijkcijfers fors kelderden. Recent verscheen Weemoedt ook op Dvd.

In Weemoedt is Job Weemoedt 7 talentmanager bij het managementbureau Talent Republic in Amsterdam. Moeiteloos manoeuvreert hij door de slangenkuil van de entertainmentwereld om zijn sterren te laten stralen. Hij behoedt ze voor de valkuilen en verleidingen op hun pad en houdt hun schandalen uit de pers. Tot hij zelf uit de bocht vliegt en zijn zorgvuldig opgebouwde wereld volledig instort. 'Weemoedt' geeft een schaamteloos inkijkje in de Nederlandse showbizzwereld én in het hart van een man die het mooiste bezit door zijn vingers heeft laten glippen: de liefde van zijn leven.



Serie: Weemoedt - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 40 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: geen | EAN: 8711983965911 | Release: mei 2017 | Met dank aan: Just Bridge Entertainment

De twee Dvd-schijven van het eerste seizoen van Weemoedt zitten vastgeklikt in een stackcase. Er wordt op of in de hoes of op de schijven geen extra info geboden over afzonderlijke afleveringen. Wel zit er in de hoes een foldertje met andere uitgaven van Just Entertainment.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is zeer netjes. Met een beeldvullende weergave is de scherpte bovengemiddeld en de kleuren zijn natuurlijk en vol. En dit is mooi aangezien er tegenwoordig heel wat matige Dvd-uitgaven verschijnen. Tel daarbij de nette Nederlandse Dolby Digital 5.1 geluidstrack op en je hebt een prima kijkervaring.

Flinke reeks extra's!
Just Entertainment heeft zowaar extra's toegevoegd aan de uitgave. Deze zijn terug te vinden op de derde schijf en het zijn vijftien korte clips waarin verschillende onderwerpen worden behandeld. Dit zijn achtereenvolgend een introductie, Thijs als regisseur, de karakters, Amsterdam, Frederique, Uitgaan, Rondje op de Set, Werner, Regisseurs, Carrière, Isis, Liefde, Editset, Eva en Gekke gewoontes. Erg leuk gedaan en fijn om te zien!

Tweede seizoen?
Ondanks dat Weemoedt een kijkcijferflop was voor RTL 5 zou Thijs Römer wel werk willen maken van een volgend seizoen. "Het ligt aan de wetten van de commerciële televisie of er een nieuw seizoen komt, of er een groot genoeg publiek is in de doelgroep," zei Römer begin dit jaar tegen het AD. De kans zit er dus in dat zijn ambitieuze plannen geen opvolging gaan krijgen. De laatste aflevering van het eerste seizoen werd namelijk bekeken door slechts 58.000 kijkers. Maar wie weet zijn de cijfers van Videoland een stuk beter.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen