search
NPO koopt diverse films en series
Series / Nieuws

NPO koopt diverse films en series

Er is een grote slag geslagen in Cannes.

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft een flinke slag geslagen op de MIP-televisiebeurs in Cannes. Daar zijn de rechten op veel buitenlandse films en series aangekocht. "De series en films zijn van hoge kwaliteit en met het oog op een breed publiek gekocht," aldus een woordvoerder dan de publieke omroep.


Onder de aangekochte programma's bevinden zich de Deense dramaserie The Legacy en het Vlaamse Salamander. Verder zijn er weer BBC-natuurseries gekocht: Life Story en Wild Brazil. En uiteraard ook een aantal detectives: Mayday, Hinterland, Shetland en Falco.

Dat de selectie breed is blijkt wel uit de andere series die nog aangekocht zijn: Death comes to Pemberley, Secret State, Dynamo Magician, Last Tango in Halifax, Bomb Girls, Les Revenants en Top of the Lake. Al deze series zullen de komende jaren op televisie te zien zijn.

Series waar al de rechten op gekocht waren, zoals Sherlock, Downton Abbey, Homeland, Louis Theroux, The Borgias, Witse en Call the Midwife, zijn verder verlengd.

Films zijn er uiteraard ook gekocht: La Grande Bellezza, Springbreakers, Prisoners, Nebraska en Inside Llewyn Davis.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen