NPO koopt diverse films en series

NPO koopt diverse films en series

Er is een grote slag geslagen in Cannes.

Jim Pedd, 11 april 2014 10:49

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft een flinke slag geslagen op de MIP-televisiebeurs in Cannes. Daar zijn de rechten op veel buitenlandse films en series aangekocht. ”De series en films zijn van hoge kwaliteit en met het oog op een breed publiek gekocht,” aldus een woordvoerder dan de publieke omroep.
Onder de aangekochte programma’s bevinden zich de Deense dramaserie The Legacy en het Vlaamse Salamander. Verder zijn er weer BBC-natuurseries gekocht: Life Story en Wild Brazil. En uiteraard ook een aantal detectives: Mayday, Hinterland, Shetland en Falco.

Dat de selectie breed is blijkt wel uit de andere series die nog aangekocht zijn: Death comes to Pemberley, Secret State, Dynamo Magician, Last Tango in Halifax, Bomb Girls, Les Revenants en Top of the Lake. Al deze series zullen de komende jaren op televisie te zien zijn.

Series waar al de rechten op gekocht waren, zoals Sherlock, Downton Abbey, Homeland, Louis Theroux, The Borgias, Witse en Call the Midwife, zijn verder verlengd.

Films zijn er uiteraard ook gekocht: La Grande Bellezza, Springbreakers, Prisoners, Nebraska en Inside Llewyn Davis.


Lees meer over: npo, publieke omroep, series, films, beurs, cannes, the legacy, salamander, sherlock, downton abbey, homeland, the borgias, last tango in halifax, top of the lake

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws