Tv-serie op Dvd: Beauty and the Beast - Seizoen 1

Het bekende verhaal in een nieuw donker jasje.

Bram de Groot, 13-04-2014 13:00

Bedenker: Ron Koslow | Cast: Kristin Kreuk (Catherine Chandler), Jay Ryan (Vincent Keller), Nina Lisandrello (Tess Vargas), Austin Basis (J.T. Forbes), Sendhil Ramamurthy (Gabe Lowan), e.a. | Jaar: 2013 | Tv-release: 11 oktober 2012 (The CW), 27 februari 2013 (NET 5)
Het verhaal van Beauty and the Beast is al flink wat keren verfilmd. De populairste pogingen zijn Walt Disneys animatiefilm uit 1991 en CBS' tv-serie met Linda Hamilton en Ron Perlman, te zien van 1987 tot en met 1990. Daarna werd het stil rond het volksverhaal, maar de afgelopen jaren verschijnen er flink wat producties. Zo verscheen de film Beastly (2012) met Alex Pettyfer en Vanessa Hudgens, de 3D re-release van Disneys animatiefilm en komt binnenkort Christophe Gans' film La belle et la bête met Vincent Cassel en Léa Seydoux uit. De Amerikaanse zender The CW, een kanaal van CBS en Warner Bros., startte in 2012 de nieuwe tv-serie Beauty & the Beast, losjes gebaseerd op de succesvolle serie uit de jaren 80. Dit keer zijn het Kristin Kreuk (Smallville) en Jay Ryan die de hoofdrollen vertolken.

De serie van The CW werd wat mager ontvangen. Op Metacritic komt het niet verder dan een score van 34/100. De IMDb noteert een betere 7,2. In 2013 won het de People's Choice Award 2013 voor Beste nieuwe dramaserie en in 2014 dezelfde prijs voor Favoriete sci-fi/fantasy-serie en Favoriete actrice (Kristin Kreuk) in een sci-fi/fantasy-serie. De kijkcijfers waren tot dusver weinig indrukwekkend, aangezien het in de States niet verder kwam dan gemiddeld 1,8 miljoen kijkers per aflevering. Eerder deze maand verscheen Beauty & the Beast op een nette Dvd-uitgave.

Seizoen 1
Catherine Chandler is een slimme en no-nonsense moordrechercheur. Jaren geleden zag ze voor haar eigen ogen hoe haar moeder vermoord werd door twee schutters. Catherine zelf zou de schietpartij ook niet overleefd hebben, als ze niet plots door iemand - of iets - gered werd. Niemand geloofde haar, maar, zij weet dat de moordenaars niet aangevallen werden door een beest ... maar door een persoon. Nu jaren later is Catherine een sterke, zelfzekere en bekwame politieofficier. Wanneer ze samen met haar politiepartner Tess een moordzaak onderzoekt, komt ze op het spoor dat leidt naar de knappe dokter Vincent Keller. Alleen... Keller werd volgens officiële bronnen in 2002 gedood in de oorlog in Afghanistan. Catherine ontdekt dat Keller nog leeft en wat meer is... hij was degene die haar jaren terug redde van de moordenaars van haar moeder.


Dvd: Beauty And The Beast - Seizoen 1 | Afleveringen: 22 x ca. 42 minuten | Release: april 2013 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | Aantal discs 6 x Dvd | Extra's: Creating the beast | Deleted Scenes | Dressing the Beauty | Gag Reel | Season in review: The beginning EAN: 5050582957778 | Met dank aan: Universal Pictures / Paramount Pictures

De zes schijven van deze Dvd-uitgave van het eerste seizoen van Beauty & the Beast zitten verpakt in standaard Dvd keepcase, met daaromheen een vergelijkbare sleeve. Ondanks dat het erg compact is, is er voldoende info terug te vinden. Zoals in de hoes als op de schijven staan de titels aangeven van de afzonderlijke afleveringen. In de hoes staat zelfs een korte synopsis per aflevering. Ook wordt aangegeven op welke schijven de extra's staan.

Ondanks de vele donkere scènes in Beauty & the Beast is de beeldkwaliteit ruim voldoende. Het oogt zelfs erg netjes ten opzichte van eerder bekeken Dvd-uitgaven, al heeft het uiteraard niet de scherpte van een gemiddelde Blu-Ray uitgave. Ook de Dolby Digital 5.1 track laat voldoende geluidseffecten horen, al is dit niet te vergelijken als bij een Hollywood-film.

Voldoende extra's
Op de verschillende schijven staan bij een aantal afleveringen verwijderde scènes. De zesde schijf bevat naast de twee laatste afleveringen van seizoen 1 ook een mooi aantal extra's. In de twee featurettes 'Dressing the Beauty' en 'Creating the Beast', wordt gekeken naar de hoofdpersonages Catherine Chandler en Vincent Keller. De derde en laatste featurette 'Season in Review: The Beginning' geeft indruk van het eerste seizoen, die voorbestemd is om uitgerold te worden naar meerdere seizoenen. Afsluitend is er ook een onvermijdelijke Gag Reel. Gezamenlijk duren de extra's zo'n drie kwartier.

Conclusie: Fraaie uitgave van de duistere soap-versie van het bekende Beauty and the Beast-verhaal
De nieuwe serie over het bekende Beauty and the Beast-verhaal is geen enorme hoogvlieger. Het is aardig dat er een wat duistere invalshoek is gekozen, maar hiermee wordt niet voorkomen dat het soapgehalte hoog blijft. Het eerste seizoen van The CW's Beauty and the Beast wordt aangeleverd in een verzorgde Dvd-uitgave met een leuk aardige extra's.

Het tweede seizoen draait al sinds oktober 2013 in de States. De laatste reeks afleveringen wordt vanaf juni uitgezonden. Hieronder de trailer:


Lees meer over: dvd, review, recensie, beauty and the beast, serie, dvd, the cw, the beast, 2012, seizoen 1, extras

Populair nieuws