Dvd-recensie 'Girls' seizoen 6

Dvd-recensie 'Girls' seizoen 6

Laatste seizoen van de HBO-serie nu op Dvd verkrijgbaar.

Jim Pedd, 11 augustus 2017 om 09:26

Bedenker: Lena Dunham | Cast: Lena Dunham (Hannah Horvath), Allison Williams (Marnie Michaels), Jemima Kirke (Jessa Johansson), Adam Driver (Adam Sackler), Zosia Mamet (Shoshanna Shapiro) e.a. | Jaren: 2012 - heden | Zender: HBO
HBO-serie Girls staat erom bekend een sterke feministische serie te zijn. Centraal staan de levens van vier jonge vrouwen en hoe ze volwassen worden. Dat werd tot nu toe goed ontvangen, maar de serie kwam wel na zes seizoenen tot een eind. Dat laatste seizoen is nu op Dvd verkrijgbaar.

In het zesde en laatste seizoen van Girls, zien we de vernederingen en hoogtepunten van een stel twintigers in New York. Hannah heeft wat schrijverssucces na haar deelname aan “The Moth” en krijgt een opdracht die haar leven zou kunnen veranderen. Marnie is gescheiden van Desi en wil onafhankelijk blijven, maar haar egocentrisme dwarsboomt haar ontluikende relatie met Ray. Het nieuwe koppel Jessa en Adam begint aan een creatief project dat een bron van ruzie dreigt te worden.

Het laatste seizoen is goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes heeft dit laatste seizoen gemiddeld een 8 en is 93 procent van de critici positief. “Ook in zijn laatste seizoen sluit Girls geen compromissen, blijft het intelligent, door personages gedreven, meelevend en soms bewust boosmakend.” Naar de finale keken zo’n 700.000 mensen in de Verenigde Staten.


Dvd: Girls seizoen 6 | Duur: 10 x 30 minuten | Release: juli 2017 | Video: 16x9 | Audio: Dolby Digital: Engels 5.1, Frans 5.1, Pools 2.1 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Pools, Noors, Deens, Zweeds, Fins, Engels | Discs: 2x Dvd | EAN: 5-0511889-597469 | Met dank aan: Warner Bros

Girls wordt aangeleverd in een standaard Dvd-keepcase, met voorop een foto van de vier vrouwelijke hoofdpersonen. Achterop vind je nog zo’n beeld, een synopsis, overzicht van de extra’s en de gebruikelijke technische details. Maak je de hoes open, zie je twee kale schijven en een groene achtergrond. Aan de linkerkant de titels van de afleveringen.

Video en audio
HBO voorziet de makers van zijn series gewoonlijk van goed materiaal om opnames mee te maken. In het geval van deze serie, gaat het om digitale camera’s, die ervoor zorgden dat er mooi detail zichtbaar is in de afleveringen. Kleuren zijn natuurgetrouw en maken dit laatste seizoen van Girls een genot om naar te kijken.

Ook met de audio zit het helemaal goed. Het geheel klinkt goed uit de luidsprekers; geluid komt van alle kanten en dialoog staat altijd centraal. Ook heeft dialoog ook altijd prioriteit over andere soorten audio, waaronder muziek en omgevingsgeluiden.

Extra’s
Girls heeft een aantal mooie extra’s gekregen. Allereerst is er een afscheid (dit is natuurlijk het laatste seizoen): A Goodbye to Girls: Extended Cut. Ook krijg je bij een aantal afleveringen Audio Commentary, zijn er korte Inside the Episodes en is er een mooie Favourite Moments, waarin cast en crew terugkijken naar de serie.

Toekomst
Het zesde seizoen van Girls is het laatste in de serie, dus met deze Dvd-uitgave kan je je collectie afmaken.


Lees meer over: blu ray, dvd, review, recensie, girls, hbo, adam driver, Adam Stackler, 2015, seizoen 5, serie, Lena Dunham

Informatie over de serie: Girls

Populair nieuws