search
Matt LeBlanc wees hoofdrol 'Modern Family' af
Series / Nieuws

Matt LeBlanc wees hoofdrol 'Modern Family' af

Hij vond zichzelf niet geschikt.

Acteur Matt LeBlanc wees een hoofdrol in Modern Family af. Hij werd door de producenten gevraagd om de rol van Phil Dunphy op zich te nemen, maar wees de rol af. Waarom? Hij had niet het gevoel de juiste persoon voor de rol te zijn gewees.t Gelijk heeft 'ie ook, want de rol ging uiteindelijk naar Ty Burrell, die het fantastisch doet als Phil en meerdere Emmy-nominaties scoorde.


"Ik kreeg het script en het aanbod om Ty Burrells rol te spelen," vertelde LeBlanc. "Ik kan me herinneren dat ik het las en dacht, dit is echt een goed script, maar ik ben hier niet de juiste man voor. Ik weet wat ik kan en wat ik niet kan doen. En ik genoot toen nog teveel van op de bank liggen niks doen."

Als LeBlanc de rol wel op zich had genomen, was er vermoedelijk een heel andere serie uit gekomen. Nu is Phil vooral sullig, romantisch en ouder, maar dat had niet zomaar gekund met LeBlanc in de hoofdrol. Overigens had de acteur wel enige invloed op de productie. Toen de castleden enkele jaren geleden gezamenlijk in onderhandeling gingen met zender ABC over de salarissen, deden ze dat op advies van LeBlanc met zijn allen. Het leidde tot zeer lucratieve deals.

Modern Family begint op 27 september met zijn negende seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen