Wanneer is seizoen 8 'Game of Thrones' te zien?

Wanneer is seizoen 8 Game of Thrones te zien?

We doen een gok.

Jim Pedd, 30 augustus 2017 om 08:00

Vorige week kwam het zevende seizoen van HBO-hit Game of Thrones al tot een eind. De vraag is nu wanneer de laatste afleveringen te zien zullen zijn. Een precieze premièredatum zullen we voorlopig niet krijgen, maar we kunnen wel al een redelijk goede inschatting maken daarover.
Het belangrijkste is de productiestart. De opnames van het achtste seizoen beginnen volgens de laatste verhalen in oktober. Dan is het winterachtig of in elk geval wat slechter weer op de normaliter zonnigere locaties waar men bepaalde stukken opneemt. Het idee daarachter is dat de makers dan optimaal gebruik kunnen maken van het weer en minder geld hoeven steken in het weergeven van de winter.

De vorige twee seizoenen hadden elk tussen de negen en elf maanden nodig tussen de productiestart en het in première gaan van de eerste aflevering. Verwacht wordt dat zoiets ook bij dit laatste seizoen het geval zal zijn. Daarbij lijkt het zeer waarschijnlijk dat de makers minstens elf maanden nodig hebben, omdat het zo’n grootschalig seizoen wordt.

De laatste afleveringen duren allemaal zo’n twee uur per stuk en daarom heeft men lang nodig. De vraag is dan wanneer het laatste seizoen te zien kan zijn. Nou, het antwoord daarop is dan duidelijk: na oktober 2018. Dat kunnen we stellen op basis van het verleden. HBO zal vermoedelijk pas een half jaar voordat de eerste aflevering te zien zal zijn, bekend maken wanneer de laatste zes afleveringen uitgezonden worden.

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Seizoen 8, Premiere

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws