Tv-serie op Dvd: Goede Tijden, Slechte Tijden (seizoen 16)

Dvd: Goede Tijden, Slechte Tijden (S16)

Voor de fans!

Bram de Groot, 11 september 2017 om 10:18

Bedenker: Reg Watson | Cast: Caroline De Bruijn (Janine Elschot), Erik de Vogel (Ludo Sanders), Marly van der Velden (Nina Sanders), Jette van der Meij (Laura Selmhorst), Inge Ipenburg (Martine Hafkamp), Inge Schrama (Sjors Langeveld) e.a. | Jaar: 1990 - heden | Tv-zender: RTL4
Dit jaar bevinden we ons alweer in het 28e seizoen van de Nederlandse soap Goede Tijden, Slechte Tijden. De distributeur Just Entertainment is de afgelopen periode heel wat van de oude series op Dvd aan het uitbrengen. Recent verscheen het zestiende seizoen, waarin uiteraard weer wat nieuwe personages werden geintroduceerd. Het was ook het seizoen voordat er enkele jaren flink minder kijkers werden getrokken naar Neerlands bekendste soap. Hieronder een blik op de uitgave met maar liefst 20 discs.


In seizoen 16 gaan we verder na de spannende cliffhanger van seizoen 15. Na de heftige aanrijding met Nick zitten Stefano en Yasmin gevangen in de zinkende auto. De dramatische gevolgen zorgen ervoor dat Stefano als een gebroken man naar New York vertrekt, om daar een nieuw leven op te bouwen. Intussen praten Barbara en Valerie op een avontuurlijke vakantie eindelijk hun vete uit. Maar al snel komen ze na een ongeluk tijdens een bergtocht opnieuw in de problemen. Jack gaat samen met Dian en Sjors op onderzoek uit, om met behulp van de helft van een mysterieus amulet een waardevolle schat te vinden. Maar helaas zijn er meer kapers op de kust. En Ray raakt onder invloed van de non Vincenza compleet het spoor bijster. Hij ontvoert Janine naar een verlaten klooster, waar hij haar voor Ludo probeert te beschermen. Janine komt in een levensgevaarlijk parket terecht als Ray, Ludo en Vincenza allemaal verschillende plannen met haar hebben.Serie: Goede Tijden, Slechte Tijden - Seizoen 16 | Afleveringen: 215 x ca. 25 minuten | Release: augustus 2017 | Beeld: 4 x 3 | Geluid: Nederlands Doby Digital 2.0 | Ondertitels: geen | Aantal discs 20 x Dvd | EAN: 8711983965652| Met dank aan: Just Entertainment

De twintig schijven van deze Dvd-uitgave van het vijftiende seizoen van Goede tijden, slechte tijden zitten verpakt in een dikke DVD-box. Helaas wordt er noch in of op de hoes extra informatie geboden over de afzonderlijke afleveringen. Wel is er er een foldertje meegeleverd met daarin andere uitgaven van Just.

Op de schijven staat wel vermeld welke afleveringen erop staan, en wel met een nummer. Over de twintig discs van seizoen 16 staan afleveringen 2996 tot en met 3210. Bij elkaar duren de circa 25 minuten durende afleveringen 89,6 uur: vier dagen achter elkaar GTST kijken!

De beeldkwaliteit is waarschijnlijk niet veel beter dan de kwaliteit die destijds te zien was op televisie. De afleveringen zijn nog niet in breedbeeld en je hebt dus nog zwarte balken aan de linker- en rechterkant. Het beeld zelf ziet er voor een verhoudingsgewijs goedkope/vluchtige productie nog best netjes uit. Het toont wat dof, maar enorm schokkende zaken zijn er niet te zien. Het geluid is stereo, dus verwacht geen surround effects.

Geen extra's
Er zijn door Just Entertainment geen extra's toegevoegd aan de schijven. De ruimte wordt volledig benut door de enorme hoeveelheid afleveringen: 215 stuk dus.

Voor de GTST-fan!
Het zeventiende seizoen noteerde gemiddeld zo'n 1,3 miljoen kijkers. Een forse daling ten opzichte van het bekeken zestiende seizoen, goed voor gemiddeld 1,6 miljoen kijkers. Het 28e seizoen is afgelopen maandag gestart en zal volgend jaar juli worden afgesloten. Tussendoor zal Just Entertainment vast nog meer seizoenen vrijgegeven.

Lees meer over: dvd, review, goede tijden slechte tijden, seizoen 16, rtl4, meerdijk, albers, soap, serie, erik de vogel, ludo

Informatie over de serie: Goede tijden, slechte tijden

Populair nieuws