Officieel: 'The Lord of the Rings' wordt een tv-serie

Officieel: 'The Lord of the Rings' een serie

De serie gaat over niet-verfilmde verhalen.

Bram de Groot, 14 november 2017 om 16:30

Amazon heeft aangekondigd dat ze de wereldwijde televisierechten hebben aangekocht van The Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien, voor meerdere seizoenen. De serie wordt een 'Amazon Prime Original' en wordt ontwikkeld door Amazon Studios samen met de Tolkien Estate en Trust, HarperCollins en New Line Cinema, uiteraard onderdeel van Warner Bros. Entertainment.
"The Lord of the Rings is een cultureel fenomeen welke de verbeelding heeft gegrepen van generaties fans, zowel via de boeken als op het witte doek," aldus Sharon Tal Yguado, hoofd van de afdeling 'Scripted Series' van Amazon Studios. "We zijn geëerd om samen te werken met de Tolkien Estate en Trust, HarperCollins en New Line aan deze opwindende televisie-samenwerking en we zijn opgewonden om de Lord of the Rings-fans mee te nemen in een nieuwe epische reis naar Midden-aarde."

De serie gaat nieuwe verhaallijnen volgen voorafgaand aan J.R.R. Tolkiens The Fellowship of the Ring, welke in 2001 werd verfilmd door Peter Jackson. De deal bevat ook de mogelijkheid om spin-offs te maken. De serie wordt ongetwijfeld het vlaggenschip van Amazon Prime.

Bron: Amazon

Lees meer over: Lord of the Rings, The Hobbit, Game of Thrones, Amazon Prime, Tolkien

Populair nieuws