'X-Men' krijgen mogelijk live-action televisieserie

X-Men krijgen mogelijk live action televisieserie

Volgen Simon Kinberg overweegt Fox een eigen Agents of S.H.I.E.L.D. te maken.

Jim Pedd, 28 april 2014 08:00

Scenarist Simon Kinberg, die meeschreef aan een aantal X-Men-films, waaronder het aankomende X-Men: Days of Future Past, vertelde dat het zomaar eens zou kunnen dat Fox eenzelfde weg gaat volgen als Marvel. Die studio heeft naast zijn filmreeks ook al de serie Agents of S.H.I.E.L.D. en werkt aan nog een aantal andere series in samenwerking met Netflix.
Ook Fox wil mogelijk deze weg gaan volgen. De studio heeft de rechten op de Fantastic Four-franchise, maar ook op alle X-Men-personages van Marvel. En op dit moment wordt er hard gewerkt aan een uitgebreid filmuniversum rond die personages. Een stap naar het kleine scherm hoort daar mogelijk ook bij volgens Kinberg.

”We proberen nog steeds uit te vogelen wat de toekomst van de franchise wordt. Maar als je kijkt naar S.H.I.E.L.D. en wat Marvel nu met Daredevil en andere series op Netflix aan het doen is, dan is het niet meer dan logisch om ook een aantal verhalen op televisie te gaan vertellen,” vertelde Kinberg.

Of er dan een live action X-Men-serie komt, is nog even afwachten. Deze moet wel betaalbaar zijn. ”Dat is de uitdaging,” aldus Kinberg. ”Ik denk dat we nu een nieuw tijdperk van visuele effecten ingaan. Er zijn manieren om deze verhalen te vertellen zonder telkens driehonderd miljoen dollar uit te moeten geven.”

Bron: Collider

Lees meer over: fox, x men, xmen, simon kinberg, agents of shield, marvel, franchise, serie, televisie, fantastic four, netflix

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws