Dvd-recensie: 'Wynonna Earp' seizoen 1

Dvd-recensie: 'Wynonna Earp' seizoen 1

Jim Pedd, 6 december 2017 om 09:55

Cast: Melanie Scrofano (Wynonna Earp), Shamier Anderson (Agent Dolls), Tim Rozon (Doc Holliday), Dominique Provost-Chalkley (Waverly Earp) e.a. | Jaren: 2016 - heden | Zender: Syfy

Het eerste seizoen van Wynonna Earp was in de Verenigde Staten in de loop van 2016 al te zien op zender Syfy. Hier in Nederland hebben we tot eind november moeten wachten voordat de serie te zien zou zijn. Eindelijk is ‘ie nu te koop op Dvd.

Na jaren te hebben rondgezworven keert Wynonna Earp, afstammeling van de legendarische wetsdienaar Wyatt Earp, terug naar haar geboorteplaats Purgatory. Als het zwarte schaap van de familie wordt ze niet bepaald met open armen ontvangen. Maar dan blijkt dat zij de mythische kracht heeft geërfd om Wyatts Peacemaker-revolver te gebruiken tegen demonen, monsters en vampiers. Met haar Peacemaker en een kleine groep vrienden en familie bindt Wynonna de strijd aan tegen de bovennatuurlijke, kwaadaardige krachten die de streek rondom de Ghost River Triangle terroriseren!

Het eerste seizoen is goed ontvangen. Volgens critici is het een frisse kijk op het zombiegenre en iets heel nieuws dat niet eerder op televisie te zien was. Dat komt vooral door de sterke vrouwelijke hoofdpersonen en het amusante dialoog. Zo’n 1 miljoen mensen keken naar individuele afleveringen in de Verenigde Staten.


Dvd: Wynonna Earp seizoen 1 | Aantal schijven: vier dvd’s | Tijdsduur: circa 533 minuten | Beeld: 1.78:1 | Geluid: Engels DD 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | EAN: 8-719372005606 | Release: november 2017 | Met dank aan: Dutch Filmworks

Het eerste seizoen van de aparte serie Wynonna Earp wordt aangeleverd in een dubbeldikke Dvd-hoes. Die heeft een wat duistere, maar sfeervolle voorkant. Daarop zien we de hoofdpersoon, Wynonna, met een groot pistool in haar hand. En er is de slogan: Evil Souls Burn Longer, waarmee de toon gezet is. Achterop een uitgebreide synopsis en een overzicht van de afleveringen. In de hoes tref je verder de schijven op elkaar gestapeld aan.

Wynonna Earp ziet er prima uit op dvd. Kleuren zijn over het algemeen niet natuurlijk, maar dat is een keuze van de makers geweest. Verder ziet het geheel er soms wat donker uit en dat is wel jammer want dat had niet gehoeven. De audio is prima, maar niet hoogdravend, mede doordat de geluidseffecten soms niet goed lijken.

Extra’s
Extra’s zitten er niet op deze uitgave.

Toekomst
Er was al een tweede seizoen te zien van Wynonna Earp. Een derde is ook al besteld.


Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg Serietotaal dan op Facebook en Twitter

Bron: Serietotaal

Lees meer over: Dvd, Review, Recensie, Wynonna Earp, Melanie Scrofano, Shamier Anderson, Tim Rozon, Dominique Provost Chalkley, Syfy, Seizoen 1

Populair nieuws