Blu-ray review 'Orange is the New Black' (S4) - alle remmen los

Piper en co hebben hun handen vol.

Bram de Groot, 28 januari 2018 13:00

Bedenker: Jenji Kohan | Cast: Taylor Schilling (Piper Chapman), Laura Prepon (Alex Vause), Michael Harney (Sam Healy), Kate Mulgrew (Galina 'Red' Reznikov), Natasha Lyonne (Nicky Nichols), Uzo Aduba (Suzanne "Crazy Eyes" Warren), e.a. | Uitzending serie: 2013 - heden | Tv-zender: Netflix
Netflix verloor door het schandaal met Kevin Spacey zijn vlaggenschip House of Cards. Maar de zender heeft er gelukkig nog genoeg over. Alweer een oudje is Orange Is The New Black, de komedieserie rond vrouwelijke gevangenen, die afgelopen jaar het vijfde seizoen indook en voorlopig niet is afgerond. Het succes houdt dus aan voor Piper en de andere vrouwen.

Onlangs verscheen het vierde seizoen in Nederland op Dvd en Blu-ray. Hieronder werpen we een blik op de High Def-uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.


In het vierde seizoen gaan we verder waar de chaos eindigde in seizoen 3. Er is een nieuwe hoofdbewaarder aan het bewind die zijn expertise gebruikt om orde op zaken te stellen in de Litchfield gevangenis, maar zijn hardhandige methoden doen meer kwaad dan goed. Terwijl de gevangenen steeds meer in opstand komen tegen het schrikbewind van de bruut, probeert Caputo nog op een diplomatische wijze de vrede te bewaren. Maar door een aangrijpende gebeurtenis gaan alle remmen los.Serie: Orange is the New Black - Seizoen 4 | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Afleveringen: 13 x ca. 55 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8713045242336 | Release: januari 2018 | Met dank aan: Entertainment One

De drie Blu-Ray schijven van deze uitgave van het derde seizoen van Orange Is The New Black zitten vastgeklikt in een iets dikkere amaray Blu-Ray keepkase. In de hoes staan de titels van de afleveringen opgesomd, via prints op de schijven kom je erachter op welke schijf de afleveringen staan.

Op de eerste schijf staan vijf afleveringen en de overige acht staan netjes verdeeld over de andere twee schijven. Deze Blu-ray uitgave van de populaire Netflix-serie is uiteraard beeldvullend. De weergave doet netjes aan, met mooie volle (denk aan de blauwe shirts van de bewaarders) en natuurlijke kleuren en een goede, pakkende scherpte. Er is wel een lichte korrel te zien en deze lijkt niet opzettelijk. De geluidstrack - standaard DTS-HD 5.1 - focust zich doorgaans op de doorlopende dialoog tussen de vele gevangenen en bewaarders, met hier en daar wat muzikale uitspattingen. Daarom mag deze track niet enorm opvallend genoemd worden.

Geen bonusmateriaal
Helaas bieden de drie schijven geen extra's. Entertainment One heeft wel trailers toegevoegd, van Cardinal, Alles voor elkaar en Molly's Game.

Zesde en zevende seizoen in de maak
Voorafgaand aan het reeds verschenen vijfde seizoen maakte Netflix bekend dat Orange is the New Black werd verlengd met maar liefst drie seizoenen. Het zesde seizoen lijkt in juni 2018 te verschijnen en het zevende seizoen vast in juni 2019. Hieronder in ieder geval de trailer voor seizoen 5. Het complete seizoen zie je uiteraard op Netflix.


Lees meer over: blu ray, review, recensie, orange is the new black, netflix, seizoen 4, Laura Prepon, Jenji Kohan, Piper Kerman

Informatie over de serie: Orange Is the New Black

Populair nieuws