search
Dvd review 'Beauty and the Beast' (S4) - Serie met een slot
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Beauty and the Beast' (S4) - Serie met een slot

Kristin Kreuk en Jay Ryan als Belle en het Beest.

Bedenker: Ron Koslow | Cast: Kristin Kreuk (Catherine Chandler), Jay Ryan (Vincent Keller), Nina Lisandrello (Tess Vargas), Austin Basis (J.T. Forbes), Nicole Gale Anderson (Heather Chandler), e.a. | Tv-uitzending: The CW

In 2016 eindigde weer een nieuwe serie rond het bekende verhaal van Beauty and the Beast, verleden jaar nog succesvol naar het witte doek gebracht door Walt Disney. De serie met namen als Kristin Kreuk en Jay Ryan hield het vier seizoenen vol op The CW en het einde was eigenlijk al na seizoen 2 in zicht toen de serie werd teruggebracht van 22 naar 13 afleveringen. De laatste seizoenen bleef het kijkcijfer overigens redelijk contant, maar dit was niet voldoende voor The CW om verder te gaan.Universal Pictures bracht het vierde en laatste seizoen rond rechercheur Catherine Chandler en arts Vincent Keller onlangs uit op Dvd, inclusief wat extra's. Hierboven de trailer en hieronder de blik op de inhoud van de schijven.Dvd: Beauty & The Beast - Seizoen 4 | Aantal discs: 4 x Dvd | Afleveringen: 13 x ca. 42 minuten | Release: februari 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 5053083142025 | Met dank aan: Universal Pictures

De vier schijven van deze Dvd-uitgave van het afrondende seizoen van Beauty and the Beast zitten verpakt in doorzichtige Dvd-keepcase. In de hoes staan korte synopsissen per aflevering en een opsomming van de extra's.

Beeld en geluid
Deze Dvd-uitgave van Beauty and the Beast laat een erg wisselende beeldkwaliteit zien. De kleuren zijn hard en te contrastrijk waardoor vooral de donkere kleuren erg overlappen en de details verloren gaan in het zwart. Dit valt uiteraard op in de nodige donkere scènes. De scherpte is eveneens niet super, maar voor een Dvd-uitgave is het geheel nog redelijk netjes. Het is allemaal wat dof met wat kartelende overgang. De geluidstrack is erg basic met standaard muzikale ondersteuning en veel, heel veel dialoog. Zoals het hoort bij dit soort standaard tv-series.

Aantal extra's
Ondanks dat met dit seizoen de serie wordt afgerond heeft Universal wel het bonusmateriaal meegenomen. Zo is er 'Season in Review: Fearewell to the Beast' te bekijken. Dit is een featurette over het laatste seizoen. Met veel beelden uit de serie en interviews met cast & crew is dit niet meer dan een soort samenvatting van het laatste seizoen. In 'Closing A Chapter: A Fond Farewell' wordt in in zo'n vijf minuten meegenomen in de realisatie van de laatste aflevering 'Au Revoir', een daadwerkelijke afronding van de serie. Iets dat niet iedere serie is gegund, dus dit is een mooi afscheid voor de fans. Ook is er een Gag Reel te zien en zijn er verwijderde scènes verdeeld over de schijven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen