search
Dvd review 'Voetbalmaffia' - Verraad in de voetbalwereld
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Voetbalmaffia' - Verraad in de voetbalwereld

De opvolger van Penoza die het niet waar kon maken.

Schrijver: Charles den Tex | Cast: Chiem Vreeken (Johnny de Graaff), Sallie Harmsen (Renate de Graaff), Maryam Hassouni (Gwen Hulsscher), Jaap Spijkers (Ton de Graaff), Ali Ben Horsting (Victor Krabbing), e.a. | Tv-uitzending: KRO-NCRV

Eind verleden jaar verscheen op de publieke omroep de Nederlandse dramaserie Voetbalmaffia over de wereld van voetbal en matchfixing. De serie - welke ook werd gezien als de opvolger van het uiterst succescolle Penoza - werd geschreven door thrillerauteur Charles den Tex en Mark de Cloe (Mannenharten) was de regisseur. Met Chiem Vreeken als Johnny de Graaff zien we hoe talentvolle voetballers in de greep komen van het criminele goknetwerk. Zeker een interessant onderwerp. De ontvangst bleek wisselend.

Dutch FilmWorks bracht onlangs het debuutseizoen met acht episodes onlangs uit op Dvd. Hieronder een blik op die uitgave, te starten met de trailer en de synopsis.



In Voetbalmaffia volgen we de Nederlandse voetballer Johnny die in Italië speelt. Na tegenvallende prestaties en een ruzie met de voorzitter zet zijn club hem op op de transferlijst. Dit is het begin van zijn afdaling naar de schimmige wereld van criminele goknetwerken. Hier zijn de spelers niet de sterren van het veld maar slechts handelswaar. Zijn afdaling in deze wereld brengt Johnny en zijn vrouw Renate naar Thailand. Hier wordt hij geconfronteerd met ambassade-medewerker Gwen die in Thailand namens ons land een groot voetbaltoernooi organiseert.



Dvd: Voetbalmaffia | Aantal discs: 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 47 minuten | Release: februari 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372006061 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van Voetbalmaffia zitten verpakt in (Scanavo) stackcase, met daaromheen een vergelijke insteekhoes. Op de achterkant staan de titels van de afzonderlijke afleveringen opgesomd. Ook wordt duidelijk dat er geen extra's aanwezig zijn.

Beeld en geluid
Dutch FilmWorks heeft de acht afleveringen verspreid over de twee schijven. Met een beeldvullende weergave ziet het beeld er doorgaans redelijk uit voor een standard defintion release. De scherpte is netjes en de kleur oogt redelijk fris en natuurlijk. De geluidstrack is DD 5.1 en deze doet ook prima aan, met een doorgaans netjes verstaanbare dialoog. DFW heeft ook een track met Nederlandse ondertiteling toegevoegd.

Geen extra's
Dutch FilmWorks levert een kale editie op. Alleen de acht afleveringen staan op de schijf. Niet geheel verrassend gezien de mate waarin het debuutseizoen voldeed aan de doelstelling.

Sombere toekomst
De kijkcijfers van Voetbalmaffia trapte nog veelbelovend af met 526.000 kijkers, maar deze daalden al snel richting de twee ton. Een vervolg zit er waarschijnlijk niet in en KRO-NCRV zal dus verder moeten zoeken naar een waardige opvolger voor Penoza.

Aanbevolen artikelen