Koningin in 'The Crown' kreeg minder betaald dan mannelijke tegenspeler

Matt Smith kreeg meeste betaald voor The Crown

Terwijl hij toch echt een kleinere rol had in de Netflix-serie.

Jim Pedd, 15 maart 2018 om 10:05

Een pijnlijk nieuwtje rond Netflix-serie The Crown. Actrice Claire Foy, die de hoofdrol van Queen Elizabeth speelde in de eerste twee seizoenen, blijkt minder betaald gekregen te hebben dan co-ster Matt Smith. Dat zal, zo beloven producenten Suzanne Mackie en Andy Harries, niet weer gebeuren bij de volgende seizoenen.
"Voortaan krijgt niemand meer betaald dan de koningin," beloofde Mackie. Wel legde zij uit dat er een goede reden achter het verschil zat. Foy was toen de serie gemaakt werd nauwelijks bekend, terwijl Smith wereldwijd beroemd was als Doctor Who. Hoe groot het verschil in beloning uiteindelijk was weten we overigens niet.

In het volgende seizoen zullen Foy en Smith niet te zien zijn. Juli markeert de start van de opnames van het derde seizoen, waarin Olivia Colman de rol van de koningin speelt. Actrice Helena Bonham Carter speelt vanaf dan de rol van haar zus Margaret en een acteur voor Philip moet nog gevonden worden.

Vermoedelijk is de Netflix-serie weer in december te zien.

Bron: Variety

Lees meer over: The Crown, Netflix, Matt Smith, Claire Foy, Olivia Colman, Helena Bonham Carter, Suzanne Mackie, Andy Harries

Populair nieuws