'Lord of the Rings'-serie kost half miljard dollar

Lord of the Rings-serie kost half miljard dollar

Bizarre bedragen in streaming.

Jim Pedd, 17 maart 2018 om 17:14

Amazon gaat wel heel veel geld steken in de productie van Lord of the Rings. Persbureau Reuters heeft een uitgebreid artikel over de manier waarop Amazon zijn streamingdienst vormgeeft. Daar steekt het miljoenen in en soms wel heel erg veel. Nu horen we dat er een half miljard dollar zit in Lord of the Rings.
Volgens Reuters zit er 250 miljoen dollar in de verhaalrechten. Als je dan nog eens de productie- en marketingkosten meerekent, zit er bijna een half miljard dollar in de serie. Toch levert het vermoedelijk veel op, vooral als je kijkt naar een andere serie die Amazon maakte.

The Man in the High Castle, die een alternatieve geschiedenis laat zien waarin Duitsland de Tweede Wereldoorlog won, zorgde wereldwijd voor 1,15 miljoen nieuwe abonnees. Die betalen allemaal een tientje per maand voor de streamingdienst en dat is dus niet bepaald verkeerd. De serie kostte tegelijk wel 72 miljoen dollar om te maken, een budget dat redelijk snel terugverdiend zal zijn.

Zoiets zullen we vermoedelijk ook bij Lord of the Rings zien. De franchise is immers immens populair en dat zal zo blijven.

Bron: Reuters

Lees meer over: Amazon, Lord of the Rings, The Hobbit, JRR Tolkien

Populair nieuws