search
Netflix bestelt Frank Miller-serie 'Cursed'
Series / Nieuws

Netflix bestelt Frank Miller-serie 'Cursed'

Een nieuwe hervertelling van de legende van Koning Arthur.

Netflix heeft een heel nieuwe dramaserie besteld, die geschreven wordt door Frank Miller. Het wordt de volgende nieuwe blik op het legendarische verhaal van Koning Arthur, en krijgt de titel Cursed. Dat schept hoge verwachtingen, want Miller maakte ook al graphic novels rond Daredevil en Batman en die werden goed ontvangen.


Vorige week nog kondigde uitgeverij Simon & Schuster aan dat Miller samen met Thomas Wheeler zijn eerste YA-boek zo schrijven. Cursed is vervolgens meteen aangekocht door Netflix. Centraal staat de 16-jarige Nimue, die de machtige Lady of the Lake zal worden. Zij heeft daardoor en connectie met Feywild - de levende energie van het woud. Na de dood van haar moeder, werkt Nimue samen met huurling Arthur in een queeste om Merlijn te vinden.

Miller legt het volgende uit over deze keuze: "het kan op zoveel manieren geïnterpreteerd worden. Van een heerlijk kinderverhaal - zoals in The Sword in the Stone - tot een angstaanjagende interpretatie als Excalibur. Dit verhaal biedt een ongelofelijke kans om dat te doen op een manier die past bij mij."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen