search
Dvd review 'Empire' (S3) - opnieuw veel muzikaal geweld
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Empire' (S3) - opnieuw veel muzikaal geweld

Terrence Howard en Taraji P. Henson staan voor nieuwe uitdagingen.

Bedenker: Lee Daniels | Danny Strong | Cast: Terrence Howard (Lucious Lyon), Taraji P. Henson (Loretha "Cookie" Lyon), Jussie Smollett (Jamal Lyon), Trai Byers (Andre Lyon), Bryshere Y. Gray (Hakeem Lyon), Grace Gealey (Anika Calhoun), Malik Yoba (Vernon Turner), e.a. | Uitzending: 2014 - heden | Tv-zenders: FOX | FOX NL

Na de overweldigend goede start van Empire, uit het brein van onder meer Lee Daniels en met Terrence Howard en Taraji P. Henson, bevindt de dramaserie zich ondertussen op de helft van seizoen 4. Het succes in kijkcijfers nam fors af en ondertussen wordt er ingezet op een gedeeld succes, namelijk een cross-over met de serie Star, ook bedacht door Lee Daniels.

In Nederland verscheen onlangs het derde seizoen van Empire op schijf. 20th Century Fox beloonde de serie met een nette uitgave. Hieronder een blik op de inhoud, met eerst de trailer en de synopsis.In het derde seizoen van Empire krijgt de oprichter van het miljarden hiphop-bedrijf Empire een levensbedreigende ziekte en wordt hij gedwongen om te beslissen welke van zijn drie zonen van de familie de business zal erven. Er zijn dit seizoen gastoptredens van zangeres Mariah Carey en rappers French Montana en Xzibit.Dvd: Empire - Seizoen 3 | Aantal discs 5 x Dvd | Speelduur: 18 x ca. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | Release: maart 2018 | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De vijf schijven van deze Dvd-uitgave van het derde seizoen van Empire zitten vastgeklikt in een standaard DVD-keepcase. Op de achterzijde van de hoes staan de extra's. Verder geen extra details.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is wisselend. De kleuren doen redelijk aan, maar ze zijn helaas wel te donker. Vooral de meer donkere delen in het beeld, maar ook donkere kleding, snoepen de details op en dat zorgt voor een matige weergave. Tel daarbij de standaard Dvd-ruis op en je hebt een middelmatige track te pakken. De geluidstrack is surround en doet het in de dialoog en de vele muziek prima. Hier is dus helemaal niets mis mee.

Muzikale extra's
De schijf met extra's bevat onder meer enkele 'Studio Sessions', waarin je de verschillende zangers hun nummers ziet zingen / opnemen. Ook zijn er interviews met de betrokkenen. Daarnaast kun je kijken naar de 'Uncut Music Performances' waarin de volledige opnames te zien zijn van de optredens in de serie. Vooral leuk voor de liefhebber van de hip hop en R&B in de serie.

Seizoen 4 in bedrijf
Het vierde seizoen wordt zoals aangegeven op dit moment uitgezonden. De tweede reeks van negen afleveringen worden sinds eind maart vertoond. De kijkcijfers zijn redelijk gelijk gebleven gedurende het seizoen. Een vijfde seizoen is nog niet aangekondigd. Hieronder de trailer voor seizoen 4.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen