HBO maakt einde aan ongelijke salarissen

HBO maakt einde aan ongelijke salarissen

Een direct resultaat van Times Up.

Jim Pedd, 13-04-2018 12:25

Er is veel kritiek op Hollywood de afgelopen tijd. Het bleek dat filmstudio's en televisiemakers hun mannelijke en vrouwelijke hoofdrolspelers lang niet altijd hetzelfde salaris beloofden. Daar komt nu langzaam maar zeker verandering in. HBO heeft in elk geval besloten de zaak in eigen hand te nemen en heeft besloten dat er geen "ontoepasselijke verschillen" meer mogen zijn als het aankomt op de salarissen van mannelijke en vrouwelijke hoofdrolspelers.
Dat bevestigt HBO-baas Casey Bloys in een gesprek met The Hollywood Reporter. Het komt erop neer dat als er een mannelijke en vrouwelijke hoofdrolspeler is, die in principe hetzelfde betaald gaan krijgen. Mocht er een vrouw zijn met een grotere rol, krijgt die meer geld. Maar hetzelfde principe geldt ook voor een man.

"We zijn proactief naar al onze series gaan kijken en hebben ons ervan verzekerd dat er geen ontoepasselijke verschillen in betaling bestonden. Als we die vonden, hebben we ze gecorrigeerd. Dat is het directe gevolg van de Times Up beweging," aldus Bloys.

Bron: THR

Lees meer over: HBO, Salaris, Castleden, Kritiek

Populair nieuws