search
Dvd review 'Call the Midwife' (seizoen 7)
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Call the Midwife' (seizoen 7)

Een van de toppers van de BBC.

Bedenker: Heidi Thomas | Cast: Jenny Agutter (Sister Julienne), Victoria Yeates (Winifred), Judy Parfitt (Sister Monica Joan), Helen George (Beatrix "Trixie" Franklin), Bryony Hannah (Sister Mary Cynthia), e.a. | Jaar:: 2012-heden | Tv-uitzending: BBC One | BBC First

En het was begin dit jaar alweer tijd voor het zevende seizoen van Call the Midwife, de successerie van de BBC over een groep vroedvrouwen in het Londense East End in de jaren 50 en 60. De serie is al jaren een van de toptitels van de Britse hofleverancier van kwaliteitsseries en het einde is nog lang niet in zicht.

Onlangs bracht Just Entertainment het zevende seizoen van Call the Midwife uit op Dvd en hieronder een blik op de inhoud van de schijven, met als eerste de trailer en de synopsis.In seizoen 7 is het 1963. De wereld is aan het veranderen en de nonnen en verpleegsters van Nonnatus House worden zwaarder op de proef gesteld dan ooit. Ze krijgen te kampen met onder meer lepra, bevallingsangst, een beroerte en de ziekte van Huntington. Intussen hebben ze ook nog allemaal hun eigen perikelen. De liefdesrelatie tussen Trixie en Christopher bloeit verder op en het gezag van zuster Crane wordt vanuit onverwachte hoek ondermijnd. Monica Joan moet leren omgaan met haar toenemende gebreken en het leven van de Turners komt op zijn kop te staan als Shelagh besluit een au pair in dienst te nemen. Intussen krijgen de dames versterking van de Caraïbische vroedvrouw Lucille Anderson, een vrolijk en slim type dat een frisse wind door Nonnatus House laat waaien.Uitgave: Call the Midwife - Seizoen 7 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 50 minuten + 1 x 80 minuten | Release: april 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8711983967823 | Met dank aan: Just Entertainment

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het zevende seizoen van Call the Midwife zitten verpakt in een Stackpack. In de hoes of op de schijven is geen extra info te vinden over de afzonderlijke acht afleveringen en de kerstspecial. De schijven bevatten geen extra's.

Beeld en geluid
De serie heeft een doorgaans wat soap-achtige uitstraling en via de beeldvullende standaard definition-weergave pakt via deze uitgave degelijk uit. De kleuren ogen doorgaans voldoende warm, met een prima detailweergave. De scherpte is ook goed en de SD-gebreken zijn lichtjes aanwezig. Het geluid komt via een surround track en er is Nederlandse ondertiteling aanwezig. Al met al een gemiddelde dvd-uitgave wat betreft het beeld.

Kerst special 2017
Op de eerste schijf van deze uitgave staat de meest recente Christmas Special. Deze werd met kerst 2017 uitgezonden door de BCC. Uiteraard erg fijn dat deze extra aflevering is meegenomen door Just.

Tot in ieder geval 2020 te zien
De BBC verzekerde Call the Midwife in 2016 van drie nieuwe seizoenen tot 2020. Ook verschijnt er ieder jaar een kerstspecial. Het achtste seizoen debuteert ongetwijfeld in januari 2019, voorafgaand door die ondertussen gebruikelijke Christmas Special.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen