search
'Roseanne' direct gecanceld na racistische uitlating Roseanne Barr
Series / Nieuws

'Roseanne' direct gecanceld na racistische uitlating Roseanne Barr

Succes-revival in rook op.

Van maart tot en met mei werd er een tiende seizoen van Roseanne uitgezonden door ABC. De zender had in maart al een vervolg besteld, maar deze gaat nu niet door vanwege een racistische tweet van actrice Roseanne Barr. Dit blijkt via een bericht van The Hollywood Reporter.


Barr haalde op Twitter flink uit naar Valerie Jarrett, een voormalig adviseur van voormalig president Barack Obama. Jarrett is Afro-Amerikaans en moslim en Barr maakte een toespeling op haar religie en haar afkomst: "Muslim brotherhood & planet of the apes hebben een baby=vj."ABC was er als de kippen bij. "Het Twitter-bericht van Roseanne is afschuwelijk, weerzinwekkend en inconsistent met onze waarden, en we hebben besloten haar show te annuleren," aldus ABC via directeur Channing Dungey.

Een excuus van Barr maakte niet meer uit. Via Twitter (zie ook onder) liet de actrice het volgende weten: "Mijn excuses voor Valerie Jarrett en alle Amerikanen. Het spijt mij echt dat ik een foute grap heb gemaakt over haar politieke werk en haar uiterlijk. Ik zou beter moeten weten. Vergeef me, mijn grap getuigt van slechte smaak."


Ook de schrijfster Wanda Sykes van de serie liet weten sowieso niet terug te keren: "Dit is ongelooflijk verdrietig en moeilijk voor ons allemaal, omdat we een show hebben gemaakt waar we in geloven, trots op zijn en waar het publiek van houdt. De serie staat verder los van de meningen en uitlatingen van één castlid." En zo waren er meer cast & crew-leden die lieten weten geschrokken te zijn van de uitlating van Barr.

Het tiende seizoen van Roseanne werd enorm goed bekeken. Maar liefst 21 miljoen Amerikanen keken naar de revival. De serie is dus nu definitief beëindigd, op een treurige manier. Ook de carrière van Barr lijkt klaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen