search
Dvd review 'Annie M.G.' - Pakkende biopic
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Annie M.G.' - Pakkende biopic

Mooie serie met de nodige actrices als onze Annie.

Regie: Dana Nechushtan | Cast: Jentel Schiebaan (Annie M.G. Schmidt, baby), Robin Brans (Annie M.G. Schmidt, 4-5 jr), Sanne Vogel (Annie M.G. Schmidt, 16-34 jr), Malou Gorter (Annie M.G. Schmidt, 34-59 jr), Annemarie Prins (Annie M.G. Schmidt, 59-84 jr) e.a. | Jaar: 2010 | Zender: VARA/NPS

Alweer uit 2010 stamt deze biografische tv-serie over het leven van schrijfster Annie M.G. Schmidt (1911-1995), bekend van 'Pluk van de Petteflet' en 'Jip en Janneke'. Vele fases uit het leven van Schmidt komen voorbij, met veel zang en dans. Gebaseerd op de biografie 'Anna' van Annejet van der Zijl en met zeven afleveringen laat de serie uiteraard ook veel andere (bekende) personages zien, zoals Annie's gezin Dick van Duyn en Flip van Duyn en Haye van der Heyden en Fiep Westendorp; gespeeld door de nodige opvallende namen. Een must voor de liefhebber.

Source 1 Media zond even geleden de Dvd-uitgave van Annie M.G. het schap in. Hieronder een blik op de inhoud van de schijven, met als eerste de leader en de synopsis.



De serie laat zien dat dat Annie na het overlijden van haar man Dick terug verhuist naar Amsterdam. In fantasierijke terugblikken vol zang en dans, neemt ze ons mee in haar gepassioneerde leven, dat bijna de hele twintigste eeuw beslaat. Al snel wordt duidelijk dat Annie M.G. Schmidt niet alleen die grappige oma was, die iedereen zo goed kende, maar dat de schrijfster een sterke vrouw was die haar leven lang voor de liefde heeft gevochten.



Uitgave: Annie M.G. | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 7 x ca. 50 minuten | Release: mei 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8718868087430 | Met dank aan: Source 1 Media

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van Annie M.G. zitten verpakt in een dikke dvd-stackcase. In de hoes geen details over de afzonderlijke afleveringen. Wel zijn er extra's aanwezig.

Beeld en geluid
Het vertoonde beeld via deze Dvd-uitgave van Source 1 Media is redelijk te noemen, maar niet bijzonder scherp. De verschillende tijdsperioden worden op wisselend weergegeven, met zwart-wit en andere kleurfilters. Dit is gaaf gedaan. Minder daarbij zijn de donkere scènes. Deze zijn zwak, evenals de ruis die soms juist filmisch aandoet maar vermoedelijk niet altijd helemaal zo bedoeld is. Het geluid is 5.1 en deze komt tot zijn recht via de muzikale momenten in de film; verder uiteraard veel dialoog.

Extra's
Wat leuk is aan de uitgave is dat iedere aflevering een 'Making of' heeft meegekregen. Dit geeft de uitgave zeker een meerwaarde. Iedere keer wordt in zo'n tien minuten stilgestaan bij de realisatie, met eigenlijk alleen maar beelden van achter de schermen. Uiteraard zijn er interviews met de betrokkenen. Top!

Aanbevolen artikelen