Showtime maakt 'Halo'-serie van Steven Spielberg!

Showtime bestelt Halo-serie

Tien afleveringen komen er gebaseerd op de populaire games.

Jim Pedd, 3 juli 2018 om 12:15

Er wordt al jaren gesproken over een mogelijke televisieserie gebaseerd op de Halo-games. Nu wordt het een stuk serieuzer, want de serie wordt gemaakt door Showtime, in samenwerking met niemand minder dan regisseur Steven Spielberg. De deal die gesloten is, draait om maar liefst tien afleveringen.
The Wrap meldt dat Showtime de tien afleveringen meteen besteld heeft. De bedoeling is om de serie te maken op basis van de game Halo: Combat Evolved uit 2001. Die speelt zich af in de zesentwintigste eeuw en volgt een episch conflict tussen de mensheid en een buitenaardse macht genaamd de Covenant.

Spielberg produceert de serie via de tv-divisie van Amblin entertainment. Dat bedrijf bemoeit zich al sinds 2013 met de franchise. Zo was men ooit bezig met een samenwerking met Peter Jackson, die ook een serie zou ontwikkelen. Nu is echter iemand anders aangesteld als showrunner: Kyle Killen.

Regisseur Rupert Wyatt, die we kennen van onder meer Rise of the Planet of the Apes, maakt een paar afleveringen van wat door Showtime als zijn “meest ambitieuze serie ooit” omschreven wordt. De productie begint in 2019.

Bron: The Wrap

Lees meer over: Halo, Serie, Showtime, Steven Spielberg

Populair nieuws