Eerste beeld S9 'The Walking Dead'!

En waarom maakt de serie een tijdssprong?

Jim Pedd, 13 juli 2018 15:37

Het negende seizoen van AMC-serie The Walking Dead zet alles op z’n kop. Vandaag horen we showrunner Angela Kang uitleggen waarom de serie een tijdsprong maakt. Dat moest stiekem wel een beetje om de serie van nieuwe energie te voorzien, en de boel heel anders te maken. Een van de vele stappen die daartoe ondernomen is, is de vervanging van Andrew Lincoln als hoofdrolspeler.
Afijn, tegenover Entertainment Weekly noemt Kang het negende seizoen een keerpunt:
“We verkennen wat er gebeurt als door mensen gebouwde objecten en structuren afbrokkelen. Infrastructuur als wegen en bruggen veranderen en storten in. En we verkennen ook wat er gebeurt als de beschikbare grondstoffen afnemen. Er zit ook een leuk western-gevoel in. We komen in een periode terecht waarin veel van wat we de vorige seizoenen hebben gezien, niet meer kan. Dus ze hebben nu paarden en wagens, die getrokken worden in plaats van auto’s. De boel wordt verlicht met olielampen. Mensen gebruiken andere soorten wapens. Er zit een hardheid in waarvan ik denk dat fans die wel zullen waarderen, en iets dat als leuk en fris voelt.”

Een voorbeeld van hoe dat fris en nieuwe eruit ziet, is bovenaan dit bericht te zien, want dat is een beeld uit het nieuwe seizoen. Ook weten we dat de serie waarschijnlijk naar Washington D.C. trekt.In oktober te zien!

Bron: EW

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Tijdsprong, Angela Kang, Andrew Lincoln

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws