Succesverhaal van 'Colony' is voorbij

Succesverhaal van 'Colony' is voorbij

Na drie seizoenen wordt er een punt achter de serie gezet.

Jim Pedd, 24 juli 2018 10:11

Na drie seizoenen heeft USA Networks besloten om een punt te zetten achter de serie Colony. Deze werd bedacht door een van de producenten van LOST, Carlton Cuse en had een hoofdrol voor LOST-acteur Josh Holloway.
Teruglopende kijkcijfers maken echter dat de serie stopgezet wordt. De show begon in de eerste twee seizoenen sterk, met in de Verenigde Staten alleen al gemiddeld 2,2 miljoen kijkers per aflevering. Maar in het derde seizoen moest de serie naar een andere stad verhuizen wegens het kleinere budget, waardoor Los Angeles als setting ook meteen verloren ging. Daarna stapte ook Cuse op en ging het bergafwaarts.

Deadline meldt nu dat de serie daadwerkelijk geannuleerd is en dat het verhaal daarmee voorbij lijkt te zijn. Tegelijk kan de show natuurlijk nog opgepikt worden door een streamingdienst, want zowel Amazon als Netflix kopen regelmatig geannuleerde series op. Colony was redelijk populair, dus het zou zomaar kunnen dat er meer komt.

Centraal stond overigens een toekomst waarin buitenaardse wezens de wereld overnemen. Aan een kleine groep rebellen de taak om tegen hen en de regering die de aliens helpt, te vechten.

Bron: Deadline

Lees meer over: Colony, USA Networks, Carlton Cuse, Josh Holloway, Netflix, Amazon

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws