search
Dvd review 'Born to Kill' - In de genen of aangeleerd?
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Born to Kill' - In de genen of aangeleerd?

Britse miniserie over hoe iemand een moordenaar wordt.

Bedenker: Tracey Malone, Kate Ashfield | Cast: Jack Rowan (Sam Woodford), Romola Garai (Jenny Woodford), Lara Peake (Chrissie Anderson), Daniel Mays (Bill Anderson), Richard Coyle (Peter Woodford), Earl Cave (Oscar), e.a. | Jaar:: 2017 Tv-uitzending: Channel 4

Even geleden verscheen de Britse thrillerserie Born to Kill op de Nederlandse televisie. De vierdelige karakterstudie zoekt naar het antwoord op de vraag of aanleg of opvoeding van een mens een moordenaar maakt. Het is de onbekende Jack Rowan die in de huid stapt van de tiener Sam Woodford; zeker geen heldere / aardige jongen.

Just Entertainment zette de miniserie van Channel 4 op twee Dvd-schijven. De oorspronkelijke serie bestaat uit vier afleveringen, maar deze uitgave bevat twee gebundelde afleveringen van ieder 90 minuten. Hieronder een blik op de inhoud van de schijven, met als eerste een trailer en de synopsis.



Deze miniserie is een angstaanjagende verkenning van de geest van een 16-jarige jongen op de rand van de volwassenheid en van de angsten van zijn alleenstaande moeder die een traumatisch geheim voor hem achterhoudt. Sam begint aan zijn eerste romance met zijn medestudent Chrissy, die naar het gebied is verhuisd na een familieruzie. Maar de dingen staan "‹"‹op het punt een veel donkerder wending te nemen. Onder de oppervlakte van zijn charismatische personage, ervaart Sam meer dan de gebruikelijke tienerangst - een psychopathische drang om te doden. Zijn familie en vrienden hebben geen idee waartoe hij in staat is. Alleen zijn slachtoffers kennen de huiveringwekkende waarheid.



Uitgave: Born to Kill | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 2 x ca. 90 minuten | Release: juli 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8711983968318 | Met dank aan: Just Entertainment

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van de miniserie Born to Kill zitten verpakt in een zwarte dvd-stackcase, met een insteekhoes. Er is geen overzicht van de titels of korte synopsissen.

Beeld en geluid
Voor Born to Kill levert Just Entertainment een wisselende schijf af. De scherpte is gemiddeld, en hier en daar is wat kartelvorming waarneembaar. Daartegenover staat dat de kleuren heel natuurlijk ogen, soms wat flets maar wel overtuigend. Ook doet het geheel filmisch aan en dat maakt de serie visueel een mooi geheel. Het geluid wordt afgeleverd met een Dolby Digital 5.1 audiotrack. De muziek is rustig en naast hier en daar de nodige rust is er uiteraard ruimte voor dialoog. Verwacht bij deze uitgave geen pakkende geluidstrack. Deze doet gewoon wat er moet gebeuren.

Extra's
Met een verkoopprijs van zo'n 15 euro is dit uiteraard geen uitgebreide uitgave, dus verwacht geen extra's. Op iedere schijf staat één aflevering die uiteraard oorspronkelijk uit twee afleveringen bestond.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen