Blu-ray review 'The Blacklist' (S5) - Al 100 afleveringen keigoed!

Blu-ray review 'The Blacklist' - Seizoen 5

Raymond Reddington als Blacklister.

Bram de Groot, 28 oktober 2018 13:00

Bedenker: Jon Bokenkamp | Cast: James Spader (Raymond Reddington), Megan Boone (Elizabeth Keen), Diego Klattenhoff (Donald Ressler), Ryan Eggold (Tom Keen), Harry Lennix (Harold Cooper), e.a. | Uitzending serie: 2013 - Heden | Tv-zender: NBC
Met nog steeds prima kijkcijfers houdt The Blacklist de fans geboeid. Vooral hoofdrolspeler James Spader weet in zijn rol als de meester-crimineel / FBI-informant de aandacht te trekken. Na de start in 2013 op zender NBC heeft de misdaadthriller ondertussen zes seizoenen gegeven.

Sony Pictures Home Entertainment bracht onlangs het eerdere seizoen 5 uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de synopsis en trailer.


In seizoen 5 keert Raymond Reddington terug. Hij voelt zich verrassend onbezwaard, terwijl hij bezig is met het opnieuw opbouwen van zijn criminele imperium. Hij is levenslustiger dan ooit tevoren terwijl hij de basis legt voor deze nieuwe onderneming - die hij samen met Elizabeth Keen aan zijn zijde zal ontwerpen. Liz voelt zichzelf verscheurd tussen haar rol als FBI-agente en de verleiding om zich te laten drijven door haar meer criminele instincten. In een wereld waarin de zoektocht naar Blacklisters een familiehandel is geworden, zal Red ongetwijfeld zijn naam als 'Concierge van Misdaad' terugvorderen.Uitgave: The Blacklist - Seizoen 5 | Aantal discs 6 x Blu-ray | Afleveringen: 22 x 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 8712609638301 | Release: oktober 2018 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De zes schijven van deze Blu-ray uitgave van het vijfde seizoen van The Blacklist zitten verpakt in een fors dikke Blu-ray keepcase. In de hoes staat per disc aangegeven welke afleveringen erop staan, inclusief de titel en een korte synopsis. Ook wordt duidelijk aangegeven waar welke extra's zijn terug te vinden. Mooie uitgave!

Beeld en geluid
Deze Blu-ray uitgave met maar liefst 22 afleveringen verspreid over zes schijven levert een uitstekende beeldweergave op. Met een beeldvullende weergave is het beeld haarscherp. De kleuren lijken iets bewerkt, maar dit weerhoudt het beeld niet om erg natuurlijk en filmisch over te komen. Door de High Def-weergave blijven donkere scènes ook zeer keurig overeind wat betreft de detailweergave. Netjes is ook de DTS-HD 5.1 geluidstrack. De track klinkt ruimtelijk en maakt gebruik van achtergrondgeluiden en zo nu en dan wat geluidseffecten die de surround speakers aan het werk zetten.

Extra's
Naast wat verwijderde scènes en audiocommentaar bij een aantal afleveringen tref je op de zesde schijf de voornaamste extra's aan. Als eerste is er de featurette 'Like Father, Like Daughter. In een kleine tien minuten wordt er gekeken naar James Spaders Raymond Reddington en zijn dochter Megan Boone, gespeeld door Megan Boone. Vervolgens is er een Gag Reel, een korte video waarmee de 100e aflevering wordt gevierd.

Seizoen 6 aangekondigd
Het zesde seizoen werd in mei aangekondigd, maar het seizoen is nog niet gestart op NBC. Eerder seizoenen startten allemaal eind september en begin oktober. De opnames lijken ook nog niet gestart, dus mogelijk heeft Red een jaartje rust.

Lees meer over: The Blacklist, Seizoen 5, Megan Boone, James Spader, Raymond Reddington, Red, Elizabeth Keen, Liz

Informatie over de serie: The Blacklist

Populair nieuws