search
Quentin Tarantino wil een 'Django Unchained' miniserie
Series / Nieuws

Quentin Tarantino wil een 'Django Unchained' miniserie

En als Tarantino eenmaal iets van plan is, dan weet je het wel...

Jan-Peter Rook

Als Quentin Tarantino een idee heeft, dan hangen zijn fans over het algemeen aan zijn lippen. De regisseur zou volgens de laatste berichten druk bezig zijn met zijn nieuwste film The Hateful Eight, maar denkt ondertussen ook na over een ander project. In Cannes heeft Tarantino namelijk te kennen gegeven dat hij een miniserie wil maken rondom Django Unchained, zijn succesvolle western uit 2012. De reeks moet in totaal vier uur gaan duren en zal beelden bevatten die de bioscoopfilm destijds niet gehaald hebben.


De regisseur bracht zijn plan naar buiten tijdens een persconferentie ter ere van de twintigste verjaardag van de Cannes première van Tarantino's Pulp Fiction. Hij zei het volgende:

"Ik heb nog zo'n anderhalf uur aan materiaal voor Django dat niemand heeft gezien. Ik zou hiermee graag een vier uur durende versie van Django Unchained willen maken. Deze wil ik verdelen in verschillende hoofdstukken. Het wordt dus geen film maar een vierdelige miniserie. Elk hoofdstuk duurt een uur en als het aan mij ligt wordt het op de kabel uitgezonden."

Waarom geeft Tarantino de voorkeur aan tv? De regisseur legt het uit.

"We maken gebruik van het materiaal dat al klaarligt en het wordt dus geen project waar veel werk in gaat zitten. Het wordt een miniserie, iets waar veel mensen gek op zijn. Men zit niet te wachten op een film van vier uur. Een goede miniserie van vier uur, daarentegen, zorgt ervoor dat je blijft kijken."

Django Unchained, met in de hoofdrollen Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio en Christoph Waltz, was in 2013 goed voor twee Oscars.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen