search
Dvd review 'Conspiracy of Silence' - Zweedse onderwereld in beeld
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Conspiracy of Silence' - Zweedse onderwereld in beeld

Prima uitgave van een kleine, maar pakkende thriller.

Regie: Charlotte Brandstrom | Cast: Jens Hultén (Robert Kastell), Vera Vitali (Åsa Schiller Fantuzzi), Henrik Mestad (Anders Spetz), Halina Reijn (Maggie Van Haal), e.a. | Uitzending serie: 2018

Deze politieke thriller geeft de liefhebber van Scandinavische serie een blik in de duistere wereld van de internationale wapenhandel. En dan vooral de rol van Zweden in het geheel. De regie lag in handen van Charlotte Brandstrom (The Witcher, Outlander) maar het geheel lijkt geen enorm succes te zijn geweest. Het lijkt ook een van de weinige Scandinavische series die strandt na een enkel seizoen.

Lumière bracht Conspiracy of Silence onlangs uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de synopsis en trailer.



In deze serie is voormalig wapenhandelaar Robert Kastell uit op wraak. Dertig jaar lang leefde hij ondergedoken nadat hij wist te ontsnappen aan de corrupte Zweedse wapenhandel.Na een persoonlijke tragedie, waarvoor hij zijn voormalige partners verantwoordelijk houdt, verlaat hij zijn schuilplaats en gaat hij op zoek naar Anders Speths, de man die hem contracteerde en vervolgens probeerde te vermoorden.



Serie: Conspiracy of Silence | Aantal discs 2 x Dvd | Speelduur: 8 x 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels, Zweeds Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5407003481372 | Release: oktober 2018 | Met dank aan: Lumière

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van Conspiracy of Silence zitten verpakt in zwarte dikke Dvd-keepcase. Duidelijk een Lumière Crime Series uitgave. In de case geen details over de losse afleveringen.

Beeld en geluid
Deze Lumière uitgave doet niet onder aan de andere uitgaven van deze distributeur. Veel concullega's kunnen van de transfers van Lumière wat leren. De acht afleveringen staan verspreid over twee schijven en van echt storende Standard Definition-gebreken is amper sprake. De scherpte is opvallend netjes en dat zorgt voor een zeer strak beeld. Er is ook geen enkele ruis waarneembaar. Tel daarbij de prima kleuren op en je hebt een prima kijkervaring. Helemaal niets mis mee eigenlijk! Ook de dolby digital 5.1 track doet het prima, al is de muzikale ondersteuning vrij standaard en ligt ook nu weer de nadruk op dialoog.

Extra's
Lumière is nooit zo heel vrijgevig geweest wat betreft extra's en dat is nu niet anders. Op de standaard promotionele overzichtsvideo met andere Lumière-uitgaven, geen toevoegingen rond Conspiracy of Silence.

Vervolg
Uit niets blijkt dat er een vervolg komt op deze productie. Ook op basis van de gemiddelde ontvangst lijkt er geen tweede seizoen te gaan komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen