Tv-series op Blu-Ray: Penoza (seizoen 1, 2 en 3) uitgelicht

Tv-series op Blu-Ray: Penoza

En welke andere tv-series verschenen er in HD?

Bram de Groot, 31 december 2013 om 08:00

Doorlopend verschijnen er de nodige tv-series - wel of niet te zien op de Nederlandse televisie - op Blu-Ray. Onderaan dit bericht tref je een overzicht van wat er in afgelopen maand in High Definition is verschenen. Ook zetten we in dit bericht een uitgave in de spotlight:

Penoza - seizoen 1, 2 & 3
Regie: Diederik van Rooijen | Cast: Monic Hendrickx (Carmen van Walraven-de Rue), Marcel Hensema (Steven Breusink), Tom Jansen (André de Rue), Raymond Thiry (Nicolaas Luther), Loek Peters (Berry Reitens), Olga Zuiderhoek (Fiep Homoet), Sigrid ten Napel (Natalie van Walraven), Niels Gomperts (Lucien van Walraven), Thomas Acda (Frans van Walraven), e.a. | Jaar: 2010-heden | Tv-release: 12 september 2010 (KRO), 26 januari 2012 (VRT)

De afgelopen jaren weten vooral de Amerikaanse, Britse en Scandinavische seriemakers heel wat goed ontvangen tv-series te produceren, maar ook van Nederlandse bodem verschijnen toch redelijk wat nette series. Tot de Nederlandse top-series behoort zeker KRO's Penoza van productiebedrijf NL Film en regisseur Diederik van Rooijen. De misdaadserie met o.a. Monic Hendrickx, Marcel Hensema en Sigrid ten Napel verscheen voor het eerst in 2010 op de buis en werd door de critici uiterst goed ontvangen. Ook de kijkcijfers maken indruk. Het eerste seizoen trok gemiddeld zo'n 620 duizend kijkers en naar de laatste aflevering van seizoen 3, die op 1 december werd uitgezonden, keken bijna 1,1 miljoen mensen. In 2011 en 2013 won het Zilveren Krulstaart-en voor Beste Scenario en in 2013 won hoofdrolspeler Monic Hendrickx een Gouden Kalf voor Beste actrice in televisiedrama. Ook in België is de serie te zien, op de zender Eén, en in de States zendt ABC de remake Red Widow uit.

Synopsis & trailer
Penoza draait om Carmen van Walraven (Hendrickx), die ontdekt dat haar man Frans (Acda) een veel belangrijker rol in de onderwereld speelt dan ze dacht. Ze dwingt hem dan ook ermee te stoppen. Net wanneer alles weer goed lijkt te gaan, wordt haar man voor de ogen van hun jongste zoon Boris geliquideerd. Carmen krijgt last van schuldeisers en bedreigingen. Ook justitie zit achter haar aan omdat die wil dat zij gaat getuigen tegen de compagnons van haar man.


Blu-Ray: Penoza: Seizoen 1, 2 en 3 | Afleveringen: 28 x 45 minuten | Release: 16 december 2013 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: Nederlands 5.1 DTS-HD MA | Ondertitels: Geen | Aantal discs 3 x Blu-Ray | EAN: 8717344753227 | Extra's: Geen | Met dank aan: Just Bridge

Deze drie disc Blu-Ray uitgave van Penoza is - tot op heden - alleen verkrijgbaar bij de twee allergrootste mediagiganten en zit verpakt in een standaard Blu-Ray keepcase met daaromheen een stevige kartonnen sleeve.
Het is opvallend dat de 28 afleveringen (x 45 minuten) op slechts drie Blu-Rays zijn geplaatst. De voornaamste reden is waarschijnlijk dat elke GB op de schijven is benut en distributeur Just Bridge heeft besloten om de extra's achterwegen te laten. Toch ziet de beeldkwaliteit er prima uit en oogt het veel strakker dan de tv-uitzendingen. Uiteraard is het wel erg jammer dat de schijven zo kaal worden aangeleverd. Een leuke docu of 'making of' zou fraai zijn geweest.
Een vierde seizoen van Penoza zit ondertussen in de pijpleiding en dit stemt waarschijnlijk voldoende liefhebbers gerust. Deze complete Blu-ray-uitgave is een must als je de draad nog even wilt oppakken of een dikke Penoza-fan bent!


Overige releases op Blu-Ray: december 2013


Hieronder de series die op Blu-Ray zijn gereleased in december.

4 december: The Vampire Diaries (Seizoen 4)
4 december: The Bridge (Seizoen 2)
4 december: Deadwood (Seizoen 2)
10 december: World Without End (Mini-serie, steelcase re-release)

Lees meer over: blu ray, review, releases, 2013, Monic Hendrickx, penoza, recensie, extra, dvd, seizoen 1, seizoen 2, seizoen 3, afleveringen

Populair nieuws