Dvd review 'The Affair' (S3) - op naar de afronding!

De kwaliteitsserie van Showtime met Dominic West en Ruth Wilson.

Bram de Groot, 2 december 2018 22:26

Bedenkers: Sarah Treem | Hagai Levi | Cast: Dominic West (Noah Solloway), Ruth Wilson (Alison Bailey), Maura Tierney (Helen Butler), Joshua Jackson (Cole Lockhart), Jake Siciliano (Martin Solloway), e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Tv-zenders: Showtime
De succesvolle dramaserie The Affair, met rollen voor onder meer Dominic West, Ruth Wilson, Maura Tierney en Joshua Jackson, startte alweer in 2014 en is ondertussen vier seizoenen verder. Met een goed ontvangst en flink wat prijzen, waaronder Golden Globes en een Emmy Award, is dit er eentje om naar uit te kijken!

Universal Pictures bracht recent het derde seizoen uit op Dvd. Hieronder de trailer en de synopsis, en vervolgens een blik op de inhoud van de vier Dvd-schijven.


Het derde seizoen speelt zich drie jaar na Noah’s schokkende schuldbekentenis in de moordzaak van Scott Lockhart af. Noah probeert een nieuw leven te beginnen, maar door de schade die zijn verleden aangericht heeft is hij nog maar een schim van zichzelf. Alison voedt haar dochter Joanie samen met Cole en Luisa op in Montauk, maar Alison’s duistere verleden speelt op wanneer Cole en Luisa een eigen toekomst proberen op te bouwen. Voor Helen lijkt het leven door te gaan, maar achter een schijnbaar succesvol bedrijf en een fijn thuisleven gaan onzekerheid, instabiliteit, en een niet aflatend schuldgevoel schuil.

Serie: The Affair - Seizoen 3 | Aantal discs 4 x Dvd | Speelduur: 10 x ca. 54 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Audio 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083057138 | Release: oktober 2016 | Met dank aan: Universal Pictures

De vier schijven van deze Dvd-uitgave van het derde seizoen van The Affair zitten verpakt in doorzichtige amaray Dvd-keepcase. In de binnenkant tref je aanvullende informatie aan over de afzonderlijke afleveringen en extra's welke op schijf vier staan.

Beeld en geluid
Ondanks dat er slechts tien afleveringen verspreid staan over vier schijven, met drie op iedere eerste drie schijven en één aflevering op schijf vier, is de beeld kwaliteit erg gemiddeld. De kleur is donker en grauw, mogelijk aansluitend op de wens van de makers, en de scherpte is bijzonder wisselend. Dit had beter gekund, zeker voor Universal Pictures. Ook vertoont het beeld duidelijke kartelvorming. To bad. Een Blu-ray uitgave had deze succes-serie wel verdiend. Het geluid is logischerwijs standaard Dolby Digital 5.1 en die richt zich in deze serie uiteraard op de dialoog.

Aantal extra's
Het bonusmateriaal moet op de vierde schijf staan, met de drie featurettes 'Storytelling with Sarah Treem', 'Play Both Sides' en 'Dressing the Part'. Jammer genoeg kan er niet aangegeven wat deze inhouden. Ondanks dat de achterkant, de inlay en de print op de vierde schijf aangeven dat de extra's aanwezig zijn, ontbreken ze op de schijf zelf. Alleen aflevering 10 staat op deze schijf. Foutje, bedankt.

Seizoen 5 wordt de afronding!
Het vijfde seizoen zal flink anders worden, en tevens de afsluiting van de serie. Seizoen 5 gaat zich namelijk 20 tot 30 jaar na seizoen 4 afspelen en er duiken flink wat nieuwe gezichten op, met onder meer Anna Paquin als een volwassen Joanie Lockhart. Een verschijningsdatum is er nog niet. Hieronder de trailer voor het reeds afgeronde vierde seizoen!


Lees meer over: Dvd, Review, Recensie, The Affair, Dominic West, Ruth Wilson, Seizoen 3

Informatie over de serie: The Affair

Populair nieuws