Marvel reageert op einde Netflix-series

Aan alles komt een eind. Of toch niet?

Jim Pedd, 20-02-2019 08:00

Marvel heeft zijn formele reactie vrijgegeven op het besluit van Netflix om de stekker uit al zijn series te trekken. Na vijf jaar is het doek gevallen voor alle series van de twee en is de samenwerking ook echt voorbij.
De Marvel-series werden naarmate de tijd vorderde steeds minder bekeken, stelden diverse derde partijen. Netflix wilde om die reden kortere seizoenen maken, waarmee de kosten teruggebracht konden worden. Maar dat wilde Marvel weer niet. En nadat er problemen ontstonden over de toekomstige richting van de series, besloot Netflix ermee te stoppen.

Marvel Television-baas Jeph Loeb, neemt in een uitgebreide brief afscheid.

"Had was nooit eerder gedaan.

Vier aparte televisieseries, elk met eigen showrunners, schrijvers, regisseurs, cast en crews, maanden van elkaar uitgebracht en dan"

" zouden ze elkaar ontmoeten tijdens een grote gebeurtenis in het hart van New York City.

We noemden hen The Defenders.

En samen waren we blij met de verhalen van Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist en zelfs The Punisher voegde zich bij het plezier.

Ze zeiden dat het niet mogelijk was.

Maar Marvel verzamelde buitengewone teams om te schrijven, produceren, regisseren, editen en de muziek te maken voor 13 seizoenen en 161 een uur durende afleveringen.

Neem een moment, ga online en bekijk de duizelingwekkende lijst van acteurs, schrijvers, regisseurs en musici die ons hun beste werk gaven.

We hielden van elke minuut die we kregen.

En we deden het allemaal voor jou - de fans - die ons van over heel de wereld toejuichten en het werk de moeite waard maakten.

Dus bedankt!

Namens iedereen bij Marvel Television, wil ik zeggen dat we niet trotser en dankbaarder voor ons publiek zouden kunnen zijn.

Onze netwerkpartner heeft misschien wel besloten dat ze niet langer door willen gaan met het vertellen van de verhalen van deze geweldige verhalen. Maar je kent Marvel beter dan dat.

Zoals de vader van Matt Murdock ooit zei: 'Het echte karakter van een man blijkt niet als hij neergeslagen wordt, maar hoe hij opstaat'.

Wordt dus vervolgd"!"


Bron: Marvel

Lees meer over: Marvel, Netflix, Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones, Iron Fist, The Punisher, The Defenders, Jeph Loeb

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Explosieve trailer actiehit 'Sleepers' seizoen 2

Explosieve trailer actiehit 'Sleepers' seizoen 2

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader