Blu-ray review vierde seizoen 'Fear the Walking Dead'

Blu-ray review 'Fear the Walking Dead' S4

Morgan Jones komt een kijkje nemen.

Bram de Groot, 24 februari 2019 om 16:19

Bedenkers: Robert Kirkman | Dave Erickson | Cast: Kim Dickens (Madison Clark), Cliff Curtis (Travis Manawa), Frank Dillane (Nick Clark), Alycia Debnam-Carey (Alicia Clark), Mercedes Mason (Ofelia Salazar), Rubén Blades (Daniel Salazar), Colman Domingo (Victor Strand) e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zenders: AMC
Het vijfde seizoen voor Fear the Walking Dead komt er binnenkort aan en even geleden verscheen seizoen vier op schijf. De "The Walking Dead-companion series" trok dat seizoen ongeveer de helft van het aantal kijkers van het huidige negende seizoen van The Walking Dead. De vraag is of Fear the Walking Dead te lijden zal hebben onder het steeds verder wegzakken van de moederserie.

Onlangs verscheen het vierde seizoen op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.


In seizoen vier botsen de werelden van Madison Clark en haar gezin als ze Morgan Jones tegen het lijf lopen. Ze worstelen met zichzelf en zijn onzeker over het ontmoeten en toelaten van nieuwe mensen. Er moet toch een manier zijn om een nieuw bestaan op te bouwen en om gaan met vijanden en bedreigingen.Uitgave: Fear the Walking Dead - Seizoen 4 | Aantal discs 5 x Blu-ray | Afleveringen: 16 x gem. 47 minuten | Beeld: 16 x 9 | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8713045249816 | Release: december 2018 | Met dank aan: Entertainment One

De vijf schijven van deze Blu-ray uitgave van het vierde seizoen van Fear the Walking Dead zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de keepcase opnieuw geen extra gegevens over de afleveringen of de extra's.

Beeld en geluid
Het beeld van The Walking Dead en ook Fear the Walking Dead blijft erg zanderig. Niet veel mensen zullen dit bijzonder fraai vinden, maar het blijkt echt bij het beeld te horen. De serie is namelijk op film opgenomen en dat levert ruis op. Het is jammer, want de scherpte lijkt er ook onder te lijden. De kleur is zoals het hoort grauw en het geheel ziet er verder mooi filmisch uit. Maar die ruis... Het geluid komt via een DTS-HD 5.1 MA geluidstrack uit de verschillende speakers en dat gebeurt zoals het moet, al onderscheidt FTWD zich niet bijzonder op muzikaal vlak.

Extra's
De extra's staan op schijf vijf. Op één extra na zijn de featurettes uiterst korte video's met interviews vanaf de set en over zaken als de kostuums, rekwisieten en visuele effecten. Ook zijn er weer de 'Inside the Episode'-video's bij de afzonderlijke afleveringen (jammer genoeg in één grote video van ruim een uur) en is er in 'Farewell 408' een blik op de personages die niet meer terug zullen keren. Het meest uitgebreid is de 'Making of' van een klein uur. Hierbij kan je je misschien afvragen waarom juist deze video niet is opgeknipt in bijvoorbeeld twee of drie delen. De uitgebreide featurette toon veel beelden van achter de schermen en een hoop interviews. Er wordt gekeken naar de stunts, sets, effecten, zombies en uiteraard de cast & crew. Ondertitels ontbreken.

Seizoen 5 in 2019
Het vierde seizoen debuteerde in april, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren met seizoen vijf. Er is tot op heden namelijk nog geen datum bekend en een trailer is nog niet verschenen. Het personage Dwight van acteur Austin Amelio zou een overstap maken van TWD naar FTWD.

Lees meer over: Fear the Walking Dead, the walking dead, spinoff, 2017, Adam Davidson, Cobalt, seizoen 2, Alycia Debnam Carey, Frank Dillane, los angeles, atlanta, TWD, Kim Dickens, nick, Fear the Walking Dead Flight 462

Informatie over de serie: Fear the Walking Dead

Populair nieuws