Kijkcijfers 'The Walking Dead' nog dramatischer, score Rotten Tomatoes hoog!

Kijkcijfers 'The Walking Dead' dramatisch

Kwaliteit zegt niets over het succes...

Bram de Groot, 27 februari 2019 00:00

Het huidige seizoen van de zombieserie The Walking Dead laat doorlopend zeer zwakke kijkcijfers zien, maar het blijkt dat dit negende seizoen wel erg goed scoort op Rotten Tomatoes. De laatste aflevering bereikte wel opnieuw een dieptepunt als het gaat over de kijkcijfers...
Seizoen negen van The Walking Dead scoort namelijk een mooie 93 procent op basis van veertien reviews. Eerder was seizoen vijf het best scorende seizoen op Rotten Tomatoes, met 89 procent na 31 reviews. Overigens laat Metacritic juist weer de zwakste score zien, als is die score op basis van slechts vier reviews.

De andere seizoenen noteren als volgt op Rotten Tomatoes: Seizoen één en drie (beiden 88 procent), Seizoen vier (83 procent), Seizoen twee (81 procent), Seizoen zes (77 procent), Seizoen acht (64 procent) en Seizoen zeven met slechts 63 procent. Dit is allemaal fresh, maar om een of andere redenen weten series doorgaans hoger te scoren, ook op de IMDb, dan een film.

Kijkcijfers
De elfde aflevering 'Bounty' van seizoen negen werd afgelopen zondag uitgezonden in de States en trok slechts 4,39 miljoen kijkers. Dit is onder het dieptepunt van een week eerder. Toen noteerde de aflevering 'Omega' 4,54 miljoen kijkers. Er worden nog vijf afleveringen uitgezonden en volgend jaar verschijnt seizoen tien.

Bron: CBM

Lees meer over: The Walking Dead, Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Lennie James, Melissa McBride, Norman Reedus

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws