'Daredevil' showrunner trekt naar Amazon

'Daredevil' showrunner trekt naar Amazon

Geoffrey Ketels, 13 maart 2019 om 23:48

Erik Oleson, onder meer bekend als de showrunner van 'Daredevil' verhuist van Netflix naar Amazon. De deal komt er nadat eerder bekend raakte dat Netflix geen vervolg meer zou uitbrengen voor de Daredevil reeks. De nieuwe deal welke Oleson met Amazon heeft getekend zou er één zijn voor een looptijd van 2 jaar.

Volgens de taakomschrijving van Oleson zal hij voor Amazon exclusieve, nieuwe series produceren. Het is zeker niet zo dat Olseon van Netflix moest vertrekken, in tegendeel. Verschillende bronnen bevestigen dan ook dat Netflix hem maar wat graag aan boord had gehouden. Een nieuwe en verbeterde deal zou zelfs zijn voorgesteld. Oleson ging daar echter niet op in en koos er voor om een nieuw avontuur aan te gaan bij Amazon.

"Ik zou graag die verhalen vertellen waar ik echt van hou. Verhalen die niet alleen beschikken over fantastische personages, maar ook boeiende concepten evenals epische achtergronden. Echter wil ik wel graag hebben dat mijn creaties echt iets betekenen. Ik wil projecten realiseren met verhalen waarvan kijkers zich achteraf beloond zullen voelen voor het kijken", aldus Olseon in een verklaring welke hij zelf de wereld instuurde. Bovendien gaf hij ook nog eens aan dat hij er naar uitkijkt om samen te gaan werken met de rest van het team bij Amazon.

Oleson was voorheen niet alleen betrokken bij Daredevil, maar ook bij andere series zoals bijvoorbeeld 'Arrow', 'Kings' en natuurlijk ook 'Jack & Bobby'.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Erik Oleson, serie, Netflix, Amazon, Daredevil, Arrow

Populair nieuws